Recept na nejlepší zvěřinový guláš

Hlavní jídlaOmáčkyZvěřina
Zvěřinový guláš

Tento recept na skvělý zvěřinový guláš připravíte během dvou hodin.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 2 hodiny 10 minut
  • Celkem: 2 hodiny 20 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 1 kg dušeného zvěřinového masa
  • 3 velké cibule nakrájené nahrubo
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžička pepře
  • 3 šálky vody
  • 7 oloupaných a na čtvrtiny nakrájených brambor
  • 450 g mrkve nakrájené na centimetrové kousky
  • 1/4 šálku hladké mouky
  • 1/4 šálku studené vody
  • hnědá omáčka – volitelně

Postup

  1. V holandské troubě rozehřejte olej na středním plameni.
  2. Maso opečte ze všech stran. Vyjměte ho z pánve.
  3. Do stejné pánve přidejte cibuli.
  4. Vařte ji a míchejte, dokud nezměkne, 5-7 minut.
  5. Přidejte česnek. Vařte a míchejte ještě 1 minutu.
  6. Přidejte vodu a míchejte, aby se z pánve uvolnily připečené kousky.
  7. Vmíchejte worcesterskou omáčku, bobkový list, oregano, sůl a pepř.
  8. Vraťte maso do pánve; přiveďte k varu.
  9. Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud maso nezměkne, 1 a 1/2 až 2 hodiny.
  10. Přidejte brambory a mrkev.
  11. Pokračujte ve vaření, dokud zelenina nezměkne, 30-45 minut.
  12. Vyjměte bobkový list a vyhoďte jej.
  13. V malé misce smíchejte mouku a studenou vodu dohladka; vmíchejte do holandské trouby.
  14. Přiveďte k varu; vařte a míchejte, dokud nezhoustne, 1-2 minuty.
  15. V případě potřeby vmíchejte hnědou omáčku.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang