Tento recept na skvělý zvěřinový guláš připravíte během dvou hodin.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 2 hodiny 10 minut
- Celkem: 2 hodiny 20 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 2 lžíce řepkového oleje
- 1 kg dušeného zvěřinového masa
- 3 velké cibule nakrájené nahrubo
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 bobkový list
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžíce soli
- 1 lžička pepře
- 3 šálky vody
- 7 oloupaných a na čtvrtiny nakrájených brambor
- 450 g mrkve nakrájené na centimetrové kousky
- 1/4 šálku hladké mouky
- 1/4 šálku studené vody
- hnědá omáčka – volitelně
Postup
- V holandské troubě rozehřejte olej na středním plameni.
- Maso opečte ze všech stran. Vyjměte ho z pánve.
- Do stejné pánve přidejte cibuli.
- Vařte ji a míchejte, dokud nezměkne, 5-7 minut.
- Přidejte česnek. Vařte a míchejte ještě 1 minutu.
- Přidejte vodu a míchejte, aby se z pánve uvolnily připečené kousky.
- Vmíchejte worcesterskou omáčku, bobkový list, oregano, sůl a pepř.
- Vraťte maso do pánve; přiveďte k varu.
- Snižte teplotu, přikryjte a vařte, dokud maso nezměkne, 1 a 1/2 až 2 hodiny.
- Přidejte brambory a mrkev.
- Pokračujte ve vaření, dokud zelenina nezměkne, 30-45 minut.
- Vyjměte bobkový list a vyhoďte jej.
- V malé misce smíchejte mouku a studenou vodu dohladka; vmíchejte do holandské trouby.
- Přiveďte k varu; vařte a míchejte, dokud nezhoustne, 1-2 minuty.
- V případě potřeby vmíchejte hnědou omáčku.