Zrají ostružiny – vyzkoušejte kaiserky s ostružinovo-hořčičnou omáčkou

Domácí šunkyPečivoSladká jídlaSlané pečivoSlané receptySnídaněVíno

Málokdy se ostružiny dostanou až do kuchyně. Pomalu dozrávající plody ze všech známých keřů záhadně mizí, když se k nim postaví družstvo dětí posilněné o další rodinné příslušníky. To, co přinesou v misce, končí vzápětí na zmrzlině a v jogurtu.

Takže když se v lednici objeví pár zapomenutých plodů v ne úplně nejlepší kondici, je konečně čas vyzkoušet tenhle recept na ostružinovo-hořčičnou omáčku.

kaiserky_s_ostruzinovo_horcicnou_omackou-1024x702-2668019

Budete potřebovat:

Kaiserka s mákem je světlé pšeničné pečivo s měkkou pružnou střídkou a typickou ražbou na povrchu. Posypané mákem.

  • cca 250 gramů ostružin
  • 2 lžíce cukru
  • 150 ml červeného vína
  • 1 lžičku dijonské hořčice
  • špetku skořice
  • špetku mletého hřebíčku

K podávání:

  • 2 kaiserky s mákem
  • pár plátků hovězí šunky (nebo sýr s bílou plísní)

Omyté ostružiny propasírujte přes jemný cedník. Protlak pomalu svařte s ostatními přísadami na hustou omáčku. Dejte zchladnout. Kaiserky rozpulte a nasucho opečte v toustovači. Podávejte s hovězí šunkou nebo sýrem s bílou plísní a ostružinovou omáčkou.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang