Naučte se, jak snadno připravit kraba na čtyři různé způsoby. Od instantního hrnce po vaření v páře, pečení a grilování. Krabí maso rádi namáčíme do neuvěřitelné krabí omáčky.
Ingredience
- 900 g krabích stehýnek
- 1 šálek vody
- 4 lžíce nesoleného másla
- 2 stroužky česneku, mleté nebo prolisované
- 1/4 lžičky mořské soli
- 1/8 lžičky černého pepře
- 1/2 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
Postup krabí omáčky
- Ve středně velkém hrnci rozpusťte 4 lžíce másla a přidejte 2 prolisované stroužky česneku, 1/4 lžičky soli a 1/8 lžičky černého pepře.
- Míchejte 30 sekund, dokud se nerozvoní, a poté stáhněte z ohně.
- Odstavte z ohně a vymačkejte 1/2 lžíce citronové šťávy. Rozdělte do misek a podávejte.
Postup na kraba v instant potu
- Do hrnce Instant Pot přidejte 1 šálek vody. Přidejte 3-4 trsy čerstvých nebo mražených krabích stehen na jednu dávku, aby se jich tam vešlo více (rozmražená se vejdou snáze než mražená).
- Zavřete víko, nastavte odvzdušňovací ventil do polohy pro utěsnění a vařte 4 minuty na ruční vysoký tlak, poté přepněte odvzdušňovací ventil do polohy pro odvzdušnění a rychle uvolněte zbývající tlak.
Postup na kraba v páře
- Na dno velkého hrnce umístěte drátěný stojan nebo koš. Přidejte 1 šálek vody.
- Na stojan položte krabí stehna (tolik, kolik se jich do hrnce vejde). Přiveďte vodu k varu, přikryjte ji a vařte v páře, dokud nebude voňavá a horká (5-10 minut).
- Mražená krabí stehna se budou vařit déle, rozmražená krabí stehna se uvaří rychleji).
Postup na grilovaného kraba
- Z odolné hliníkové fólie vytvořte 4 kapsy s krabími stehny.
- Použijte dlouhý list alobalu s krabími stehýnky uprostřed, spojte oba konce k sobě a dvakrát je přeložte. Druhé dva konce dvakrát přeložte k sobě, aby se alobalový balíček uzavřel.
- Nepřidávejte vodu, protože se bude vařit v páře s přirozenou vlhkostí z krabích stehen.
- Grilujte na středním/vysokém žáru po dobu 15 minut, pokud jsou mražené, nebo 10 minut, pokud jsou rozmražené.
- Krabí stehýnka jsou hotová, když se po otevření alobalového balíčku objeví pára.
Postup na pečeného kraba
- Vytvořte stejné balení fólie se 4 krabími stehýnky. Položte je na pečicí plech a vložte na prostřední rošt trouby.
- Troubu předehřejte na 230 ˚C na 25 minut, pokud jsou krabí maso zmrazené, nebo na 15 minut, pokud jsou rozmražené. Krabí stehýnka jsou hotová, když se při otevření balíčku objeví pára.