Tato bohatá pekanová zmrzlina rozhodně překoná varianty koupené v obchodě. A díky své krásné barvě a bohatému ořechovému křupání je dostatečně dobrá i na letní párty. Skvěle doplní a osvěží pekanový koláč.
Příprava
- Příprava: 45 minut + chlazení
- Vaření: 20 minut + zmrazení
Ingredience
- 1/2 hrnku nasekaných pekanových ořechů
- 1 lžíce másla
- 1 a 1/2 šálku smetany
- 3/4 šálku hnědého cukru
- 2 velká lehce našlehaná vejce
- 1/2 šálku husté smetany ke šlehání
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Na másle opékejte pekanové ořechy na másle 5-6 minut nebo dokud lehce nezhnědnou.
- Nechte vychladnout.
- Rozehřejte pánev a vmíchejte hnědý cukr, dokud se nerozpustí.
- Do vajec zašlehejte malé množství horké smetanové směsi.
- Za stálého šlehání vše přidejte do pánve.
- Vařte a míchejte na mírném ohni.
- Odstavte z ohně.
- Pánev rychle zchlaďte vložením do mísy s ledovou vodou.
- Míchejte 2 minuty.
- Vmíchejte smetanu ke šlehání a vanilku.
- Na povrch krému přitiskněte plastovou fólii. Uložte do ledničky na několik hodin nebo přes noc.
- Vmíchejte opražené pekanové ořechy.
- Před podáváním nechte zmrzlinu ztuhnout v mrazničce.