Krémová domácí zmrzlina. Vynikající letní pochoutka.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 30 minut
- Čas navíc: 1 hodina 25 minut
- Celkem: 2 hodiny 5 minut
- Počet porcí: 16 porcí
Ingredience
- ⅓ šálku nasekaných pekanových ořechů
- 1 lžíce másla
- 1 šálek hnědého cukru
- 2 rozšlehaná vejce
- 1 a ½ šálku smetany
- ½ šálku tučné smetany
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Na malé pánvi na středním ohni za stálého míchání opékejte pekanové ořechy na másle, dokud lehce nezhnědnou, asi 3 až 5 minut.
- Odstavte.
- Vejce rozšlehejte v míse.
- Dejte je stranou. V hrnci smíchejte hnědý cukr a šlehačku a dobře promíchejte.
- Přiveďte k varu na středním ohni.
- Stáhněte z ohně.
- Postupně přilévejte horkou směs do vajec za stálého šlehání.
- Vraťte pudink do hrnce a za občasného míchání vařte.
- Odstavte z ohně a vmíchejte tučnou smetanu, vanilku a pekanové ořechy.
- Nalijte do zmrzlinovače a zmrazte podle pokynů výrobce.