Žlutý dort

Tento lahodný recept na žlutý dort od nuly je velmi jednoduchý na přípravu. Zvládne ho každý. Pokud chcete, můžete polovinu ztuženého másla nahradit máslem nebo margarínem.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 40 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 24

Ingredience

  • 2 šálky hladké mouky
  • 3 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička soli
  • 1 a ½ šálku bílého cukru
  • ½ šálku tuku (ztužené máslo)
  • 3 vejce
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Vymažte a vysypte moukou pekáč o rozměrech 22×33 cm.
  3. Ve střední míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  4. Ve velké míse vyšlehejte cukr a zkrácený tuk elektrickým mixérem do světlé a nadýchané hmoty.
  5. Po jednom přidejte vejce a po každém přidání důkladně prošlehejte.
  6. Střídavě přidávejte moučnou směs s mlékem a šlehejte, aby se spojily.
  7. Vmíchejte vanilku a vlijte těsto do připravené formy.
  8. Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, asi 40 až 45 minut.
  9. Dort nechte zcela vychladnout a polijte jej oblíbenou polevou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang