Nejlepší recept na zelný závitek

Hovězí masoMaso
zelny-zavitek-6681786

Navrstvěte zelí s rajčatovou omáčkou a mletým hovězím masem ve stylu lasagní a vytvoříte tak vydatný nákyp, který chutná jako zelné závitky.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 55 minut
  • Počet porcí: 12 porcí

Ingredience

  • 900 g mletého hovězího masa
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 3 stroužky česneku, mletého
  • 2 plechovky rajčatové omáčky
  • 1 čajová lžička sušeného tymiánu
  • 1/2 lžičky kopru
  • 1/2 lžičky utřené šalvěje
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky kajenského pepře
  • 2 šálky vařené rýže
  • 4 proužky slaniny, uvařené a nadrobené
  • 1 středně velká hlávka zelí, nakrouhaná
  • 1 šálek rozdrobené mozzarelly
  • hrubě mletý pepř

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Ve velké pánvi vařte hovězí maso s cibulí na středním plameni.
  3. Maso rozdrobte a přidejte česnek.
  4. Vařte ještě 1 minutu.
  5. Nechte okapat.
  6. Vmíchejte 1 plechovku rajčatové omáčky a dalších 6 přísad.
  7. Přiveďte k varu.
  8. Snižte teplotu a přikryté vařte 5 minut.
  9. Vmíchejte rýži a slaninu.
  10. Stáhněte z ohně.
  11. Třetinu zelí navrstvěte do vymazané zapékací mísy.
  12. Navrch dejte polovinu masové směsi.
  13. Vrstvy zopakujte.
  14. Navrch dejte zbývající zelí.
  15. Nahoru nalijte zbývající rajčatovou omáčku.
  16. Přikryjte a pečte 45 minut.
  17. Odklopte a posypte sýrem.
  18. Pečte, dokud se sýr nerozpustí, asi 10 minut.
  19. Před podáváním nechte 5 minut stát.
  20. V případě potřeby posypte hrubě mletým pepřem.

Kategorie:

Hovězí maso | Maso
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang