Ingredience
- 400 g kysaného zelí
- 1 velká cibule
- 250 ml sladké smetany
- 200 g zakysané smetany
- 3 lžíce hladké mouky
- sůl, kmín
- 3 – 4 brambory
- kousek uzeniny (klobása, párek)
- olej
Postup
Zelí překrájíme na menší kousky, kdo chce, může ho propláchnout studenou vodou, aby nebylo tak kyselé. Zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, přidáme pokrájenou cibuli a vaříme do měkka. Mezitím ve smetaně rozkvedláme mouku a přes sítko vlijeme k měkkému zelí. Rozmícháme a povaříme.
Nakonec vmícháme zakysanou smetanu, důkladně rozmícháme a jen chvilku necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme. Oloupané a omyté brambory nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Uzeninu rovněž nakrájíme na kousky a na trošce oleje osmažíme.
Na talíř dáme hromádku brambor, lžíci osmažené uzeniny a zalijeme polévkou.