Tento jižanský zelený salát je pomalu dušený se šunkovými kýty. Je velice jednoduchý a také chutný.
Ingredience
- 2 středně velké sladké cibule nakrájené nadrobno
- 2 uzené šunkové kýty
- 4 stroužky česneku, jemně nasekané
- 900 g kuřecího vývaru
- 3 balíčky (455 g) zeleného salátu, ořezaný
- ⅓ šálku jablečného octa
- 2 lžíce bílého cukru
- 1 a ½ lžičky soli nebo podle chuti
- ¾ lžičky mletého černého pepře nebo podle chuti
Recept je na 10 porcí.
Postup
- V hrnci smíchejte cibuli, šunkové kýty a česnek.
- Přidejte kuřecí vývar.
- Vařte směs na mírném ohni, dokud maso neopadá od kosti, 1 až 2 hodiny.
- Do vývarové směsi vmíchejte zelený salát, ocet, cukr, sůl a pepř.
- Vařte, dokud zelený salát nedosáhne požadované měkkosti, asi další 2 hodiny.