zeleninova-nudlova-polevka

Tento lahodný recept na zeleninovou polévku je hotový za pouhých 30 minut a z níže uvedených ingrediencí můžete obsloužit až 4 osoby.

Ingredience

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 celerová tyčinka nakrájená na plátky
  • 1 středně velká mrkev nakrájená na plátky
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 1/4 střední cibule
  • 1/4 lžičky soli
  • 70 g orzo nebo jiných malých těstovin, vaječných nudlí nebo rozdrobených špaget
  • 1 litr kuřecího vývaru s nízkým obsahem soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • malá hrst čerstvých petrželových listů, bazalky nebo kopru, nasekaných (asi 2 polévkové lžíce)
  • 1/2 citronu, odšťavněná (asi 1 lžíce)

Postup

  1. Ve středně velkém hrnci na mírném ohni rozehřejte olivový olej.
  2. Přidejte všechnu zeleninu, česnek a cibuli.
  3. Osolte a vařte do změknutí, asi šest minut.
  4. Přidejte těstoviny a vařte, dokud se mírně neopečou a nezezlátnou, asi dvě minuty.
  5. Přidejte vývar a na prudkém ohni přiveďte k varu. Přikryté vařte, dokud těstoviny nezměknou, asi osm minut.
  6. Vmíchejte libovolnou bylinku, která vám vyhovuje, a citronovou šťávu.
  7. Podle chuti dochuťte pepřem a další solí.

Návrh na servírování – celozrnné sýrové sušenky a sýrové tyčinky.

Tip

  • Tato polévka se dobře mrazí, takže případné zbytky zmrazte nebo udělejte dvojitou dávku, abyste jich měli po ruce dostatek.
  • V případě potřeby můžete do polévky vmíchat vařené kuřecí maso nebo miniaturní masové kuličky a připravit si další jídlo.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang