Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou je výborná jednoduchá svačina. Podávat se...
Zeleninová jídla jsou velmi oblíbená, a to především v případě, že je třeba si „odpočinout“ od masových pokrmů. Bezmasá jídla jsou skvělou volbou i v horkých letních dnech. Navíc jsou rychlá, zdravá, nenáročná na přípravu, lehká do žaludku a přesto dokážou skvěle zasytit.
Nejčastější využití má cuketa, brokolice, květák, dýně, rajčata, papriky, mrkev či brambory. Ze všech surovin se dá připravit mnoho receptů, ať už jsou to různé placky, bramboráčky, pyré, polévky. Navíc se z těchto surovin dá připravit i skvělá grilovaná zelenina, která se může podávat jako příloha či samotná jen s nějakým dipem.
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou
Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou je výborná jednoduchá svačina. Podávat se...
Kanapky z celozrnné bagety s hráškovým pyré
Ingredience: Celozrnná bageta se záparou: Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné...
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Ingredience: 500 g mletého maso4 paprikové lusky2 cibule1 svazek...
Recept – kapr na paprice
Ingredience: 4 porce kapra6-8 dkg máslacibule0,2 l smetanyocet nebo citronová...
Dýňové noky s bylinkovou omáčkou
Noky jsou po těstovinách dalším jídlem, které můj manžel zbožňuje. Přiznám se, že já...
Dušená Mrkev – Recept
Ingredience 60 dkg mrkve 5 dkg másla 4 dkg cukru sůl 2 dkg mouky voda nebo...
Kuře na celeru – Recept
Ingredience 1 kuře 150 g slaniny 1 větší cibule 1 lžička sladké mleté...
Svačiny, které při prázdninových cestách neuspí
Ať už jedete na dovolenou autem z Plzně do Beskyd, nebo z Čáslavi do Chorvatska,...
Letní souboj chutí a vitamínů: mrkev vs. kedlubna
Latinský název mrkve je Daucus carota a tohle její pojmenování proniklo i do češtiny...
Buddha bowl s řepným hummusem a pečenou karotkou
Poslední dobou jsem si oblíbila tzv. Buddha bowl. Zní to strašně vznešeně a člověk by si...
Pečená pikantní karotka
V týdnu jsem ale v obchodě narazila na překrásné malé karotky s natí a hned jsem měla...
Avokádo – jak vybrat, skladovat a nechat dozrát
Avokádo je v současnosti velmi oblíbenou plodinou, nejen díky množství živin, minerálů a...
Lilek plněný žampióny a rýží
Lilek plněný žampiony a rýží je vhodným hlavním chodem především pro ty, kteří nejí...
Zeleninový quiche
Zeleninový quiche je skvělý pokrm vhodný nejen jako hlavní jídlo, ale také jako například...
Ďábelská pomazánka na topinky – Recept
Přemýšlíte, co k topinkám? Co takhle vyzkoušet tuto pálivou ďábelskou...
Lilková caponata s multicereálním croissantem
Nechte se nachytat na krásný lesklý a orosený fialový lilek. Baklažánová barva s...
10 bruschetových variací
Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...
Kanapky z celozrnné bagety s dýňovým pyré
Celozrnná bageta se záparou. Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky...
Kanapky z celozrnné bagety Caprese
Ingredience: Celozrnná bageta se záparou a ovsenými vločkami je vyrobená z celozrnné...
Dýňový hummus
Ať už hledáte tip na lehkou zdravou večeři nebo jen chcete oživit vaše svačinky, je hummus...
Boloňská omáčka z čočky a hlívy ústřičné
Boloňskou omáčku jsem vždycky milovala a po těstovinách s ní a hromadou parmazánu jsem se...
Sýrový koláč z polenty s cuketou a lanýžovým olejem
Slané koláče jsou tak vděčné jídlo, člověk je může připravit na milion různých...
„Listovkový“ TOP 10 – zelenina
Kyselina listová se nachází hlavně v listech nebo klíčících luštěninách....
Vápníkový TOP 10 – zelenina
Vápník nemusíte hledat jen v mléčných výrobcích. Mnohem lépe uděláte, pokud ho tělu...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang