Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem
Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...
Zeleninová jídla jsou velmi oblíbená, a to především v případě, že je třeba si „odpočinout“ od masových pokrmů. Bezmasá jídla jsou skvělou volbou i v horkých letních dnech. Navíc jsou rychlá, zdravá, nenáročná na přípravu, lehká do žaludku a přesto dokážou skvěle zasytit.
Nejčastější využití má cuketa, brokolice, květák, dýně, rajčata, papriky, mrkev či brambory. Ze všech surovin se dá připravit mnoho receptů, ať už jsou to různé placky, bramboráčky, pyré, polévky. Navíc se z těchto surovin dá připravit i skvělá grilovaná zelenina, která se může podávat jako příloha či samotná jen s nějakým dipem.
Zelené kari s treskou, žampiony a lilkem
Poslední dobou mě hodně baví ostrá jídla, která jsou laděná trošku do Asie. Miluju v...
Řepa po burgundsku
S lednem si mnoho z nás dává nějaké předsevzetí. Že bude méně pít alkohol, že zhubne,...
Veganské bramboráčky s bylinkovou omáčkou
Většinou se nesnažím moc experimentovat a připravovat klasická česká jídla po vegansku,...
Marinované tofu – recept – s chřestem, pyré z pečeného tuřínu a hrášku a okurkové Cinzano
Je to docela výzva, vymyslet veganský předkrm, který by chutnal fakt hodně dobře, byl by...
Krémové dýňové risotto z pečené dýně
Dýně jsou skvělou surovinou, se kterou se v kuchyni dají vytvořit doslova zázraky. Jedním...
Ragú ze zeleného chřestu
Chřest bych mohla jíst pořád. Osobně jsem tedy větší zastánkyní zeleného chřestu,...
Avokádový hummus
Když jsem poprvé ochutnala hummus, totálně jsem se do něj zamilovala a dopřávala jsem si ho...
Pečené papriky s bagetou – recept na nejlepší pečené papriky
Šťavnatá a lehce kouřová chuť pečených paprik jsou esencí léta. Nejlépe chutnají...
Recept – palačinky se zeleninou
Ingredience: 20 dkg hladké mouky3 vejce250 ml mléka1/2 kg čerstvých žampionů1/2 kg...
Recept – játra se zeleninou
Ingredience: 20 dkg vepřových jater1 menší...
Kapustové sýrovo-nesýrové chipsy
Kapustové sýrovo-nesýrové chipsy. Jak je často vidět na Instagramu, přidávají se klidně...
Belgický tatarák, belgické biftekové tyčinky
Co jsou Belgické biftekové tyčinky? Vlastně se jedná o belgickou verzi tataráku s domácí...
Pečená mrkvová pěna
Dezert a nebo příloha? Co takhle obojí. Zapečená mrkvová pěna je skvělá ještě teplá k...
Svěží bylinková květáková rýže
Dá se jíst zatepla a je ideálním parťákem v grilování. Skvěle se také květáková...
Mini pizzy
Ingredience na cca 8 mini pizz: 200 g sýru Pecorino - použít můžete ale stejně tak...
Dýňové pyré
Je tu jeden podzimní univerzální recept, který může být základem do nespočtu jídel -...
Nedbalé chřestové záhonky
Ingredience Chřest v "hlíně": 250g mletého krůtího masa od farmáře1/2 červené...
Celerové pyré
Celerové pyré možná nezní nejlákavěji. Je jemné, ale zároveň chuťově výrazné. Dá se...
„Štíhlejší“ jednohubky z kornbagety
Na větších oslavách se vždy stane, že někdo z hostů drží dietu. Pak mlsně pokukuje po...
Zelená vaječná pánev neboli shakshuka
Pozor, nejkontroverznější přísadou je zde růžičková kapusta/kapustičky. Ta patří mezi...
Avokádovo-koriandrová plněná vajíčka
Plněná vajíčka jsou prostě klasika. Dají se připravit na tolik způsobů. A na...
Bulgur s máslovou zeleninou
Sezóna farmářských trhů, čerstvé lokální zeleniny, bylinek a ovoce všeho druhu je v...
Cuketa po řecku se sýrem
Využití cukety je opravdu široké. Od polévek a pomazánek až po cuketové dezerty. Pozdní...
Velikonoční speciál se špenátem a křepelčími vajíčky
Tenhle recept na lehkou (nejen velikonoční) svačinu nebo večeři možná zvládnete ještě...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang