Zelené fazolky na kyselo – recept
Zelené fazolky jsou výbornou zeleninovou přílohou k masu a skvěle se vyjímají také v...
Zeleninová jídla jsou velmi oblíbená, a to především v případě, že je třeba si „odpočinout“ od masových pokrmů. Bezmasá jídla jsou skvělou volbou i v horkých letních dnech. Navíc jsou rychlá, zdravá, nenáročná na přípravu, lehká do žaludku a přesto dokážou skvěle zasytit.
Nejčastější využití má cuketa, brokolice, květák, dýně, rajčata, papriky, mrkev či brambory. Ze všech surovin se dá připravit mnoho receptů, ať už jsou to různé placky, bramboráčky, pyré, polévky. Navíc se z těchto surovin dá připravit i skvělá grilovaná zelenina, která se může podávat jako příloha či samotná jen s nějakým dipem.
Zelené fazolky na kyselo – recept
Zelené fazolky jsou výbornou zeleninovou přílohou k masu a skvěle se vyjímají také v...
Snadný krevetový ceviche s avokádem – recept
Jednoduché krevetové ceviche pro začátečníky, které se připravuje z pošírovaných krevet...
Nejlepší recept na křupavý pečený falafel
Připomeňte si exotickou dovolenou tímto křupavým pečeným falafelem, který si doma snadno...
Recept na pečené papriky shishito
Shishito je speciální druh japonských paprik, které ovšem bez problémů seženete i u nás....
Celerová pomazánka – nejlepší recepty
Řapíkatý celer je druh zeleniny patřící do čeledi miříkovitých, kam se řadí také...
Jednoduchý recept na singapurské nudle
S tímto receptem na singapurské nudle se nají celá rodina. Jsou zdravé a veganské, takže...
Italská klobása s paprikou a cibulí – recept
Tento recept na klobásu s paprikou a cibulí připravený na jedné pánvi je velice snadný a...
Snadný recept na chilli con carne
Tento jednoduchý domácí klasický pokrm z chilli je ideální pro rodiny s dětmi, je rychlý,...
Baba ganuš
Také se vám někdy stane, že si do nového receptu pořídíte poměrně drahou exotickou...
Pikantní fazole s rustikální bagetou
„A uspokojí i masožravce“ – píše se často u receptů bez masa. Není to však...
Letní „cukeťáčci“ s lámankovým chlebem
Klasické bramboráky jako od babičky jsou nezaměnitelné. Uprostřed léta se ale všichni...
Houbový kuba z hlívy ústřičné a kapustičkami
Vánoce už na nás dýchají ze všech stran, za chvíli se doma rozvoní cukroví a skořice a...
Zapečené žampiony portobello plněné červenou čočkou
Rostlinnou stravou jsem do jídelníčku zařadila mnohem více luštěnin než dřív. Nedělá...
Pečené brambory plněné hráškovým hummusem
Někdy prostě není chuť na složité vyvařování, to určitě všichni známe. Právě pro...
Rajčatová omáčka s cuketou a cizrnou
Lehká, ale zároveň vydatná jídla by měla být základem zdravého a vyváženého...
Těstoviny penne s rajčaty a bazalkou – recept
Tyto těstoviny penne ve středomořském stylu jsou typicky rodinným jídlem. Pokud nemáte k...
Recept na špenátový quiche
Tento recept na špenátový slaný koláč, quiche, je tak jednoduchý. Navíc můžete...
Pomazánka z pečené červené řepy
Kdo by neznal vajíčkovou, česnekovou nebo budapešťskou pomazánku? To jsou samozřejmě...
Řepné rizoto s kokosovým mlékem
Zeleninové pokrmy jsou skvělé a poskytují nekonečný prostor pro experimentování....
Snadný recept na quesadillas za 10 minut
Chcete si připravit dobrou, ale opravdu rychlou večeři? Vyzkoušejte tento výborný recept na...
Dušené curry batáty se zeleninou a špenátem
Kdo by nemiloval kouzlo jídel z jednoho hrnce. Člověk nemusí po vaření mýt celou kuchyň a...
Medvěd na cuketě
Slovo „giganty“ u cuket je klíčové – přerostlé plody opravdu nemají nijak...
Medvědí pesto s dýňovými semínky podávané na dýňové kostce
Teď je doba, kdy „v tom správném“ lese narazíte na zelené koberce medvědího česneku....
Recept na oblíbený toast s avokádem
Milujete avokádové toasty? Naučte se, jak ho posunout na vyšší úroveň díky tomuto...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang