Takto připravené fazolky se skvěle hodí k pečenému masu a steakům nejen při letním grilování.
Ingredience
- 0,5 kg čerstvých zelených fazolek, konce odříznuté, extra dlouhé fazolky rozkrojte na polovinu.
- Sůl
- 2-3 plátky slaniny
- Černý pepř
- 1 lžíce citronové šťávy nebo jablečného octa
Postup
- Hrnec s osolenou vodou přiveďte k varu (1 lžíce soli na 2 litry vody). Přidejte zelené fazolky a vařte je 4-5 minut, dokud nejsou dostatečně měkké. Sceďte je a dejte stranou.
- Zatímco se ohřívá voda na vaření fazolek, pomalu opečte slaninu do křupava na velké pánvi na středně nízkém ohni.
- Slaninu z pánve vyjměte děrovanou lžící nebo vidličkou. Slaninu položte na papírové utěrky, aby se z ní vsákl přebytečný tuk.
- Na pánvi si nechte asi jednu lžíci vypečeného tuku, přidejte zelené fazolky a osmahněte je na středně silném ohni ještě minutu.
- Nakrájejte slaninu na kostičky a přidejte ji do pánve k zeleným fazolkám. Smažte další minutu.
- Fazolky a slaninu dejte do velké servírovací mísy a bohatě je posypte čerstvě mletým černým pepřem. Zakápněte citronovou šťávou nebo octem a ihned podávejte.