Tento zdravý snídaňový sendvič je snadný způsob, jak začít den se zeleninou a bílkovinami. Špenátová náplň s fetou je vydatná a zasytí vás.
Ingredience
- 1 celozrnný anglický muffin (nebo bagel, případně burgrová houska)
- 1-2 vejce
- 3 špetky soli
- 1 kapka olivového oleje
- 1 a ½ hrnku baby špenátu
- 1 špetka sušeného česneku
- 1 lžíce sýra feta
- 1 plátek rajčete
- 1/4 zralého avokáda, rozmačkaného
Postup
- Opečte anglický muffin.
- Mezitím rozšlehejte vejce a přidejte špetku soli a čerstvě mletého pepře. Na velmi malou nepřilnavou pánev na středním ohni přidejte kapku olivového oleje.
- Přidejte špenát a po špetce soli a sušeného čenseku a vařte, dokud nezvadne, asi 2 minuty. Špenát rozprostřete tak, aby pokryl dno pánve.
- Vlijte vejce a upravte je stěrkou tak, aby pokrylo celé dno pánve. Posypte sýrem feta a bez obracení vařte asi 2 minuty, dokud není z větší části hotové.
- Po ztuhnutí přeložte vejce na polovinu a pak ještě jednou na polovinu, aby vznikl klín.
- Avokádo rozmačkejte s další špetkou soli a rozetřete na horní polovinu anglického muffinu. Vejce položte na spodní část anglického muffinu, poté přidejte vejce, rajče a horní polovinu anglického muffinu.
- Ihned podávejte.