Dopřejte rodině tento zdravý kuřecí nákyp, který je vynikající a zároveň nízkotučný. A většinu práce můžete nechat na pomalém hrnci.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 4 hodiny 15 minut
Ingredience
- Kousek másla
- ½ lžíce řepkového nebo olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 a ½ lžíce mouky
- 650 g kuřecích stehenních řízků bez kůže a kostí
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 400 g nových brambor, rozkrojených na poloviny
- 2 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 250 g žampionů, rozčtvrcených
- 15 g sušených hříbků namočených v 50 ml vroucí vody
- 500 ml vývaru připraveného ze 2 kostek kuřecího vývaru
- 2 lžičky dijonské hořčice a další na podávání
- 2 bobkové listy
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte kousek másla a ½ lžíce řepkového nebo olivového oleje a 8-10 minut smažte 1 nadrobno nakrájenou velkou cibuli, dokud nezměkne a nezačne karamelizovat.
- Mezitím dejte do mísy 1 a ½ lžíce mouky, trochu soli a pepře a vhoďte do ní 650 g kuřecích stehenních řízků bez kůže a kostí.
- Na pánev přidejte 3 rozdrcené stroužky česneku a kuřecí maso a vařte dalších 4-5 minut, dokud kuřecí maso nezačne hnědnout.
- Přendejte do pomalého hrnce spolu se 400 g přepůlených brambor, 2 na kostičky nakrájenými celerovými tyčinkami, 2 na kostičky nakrájenými mrkvemi, 250 g na čtvrtky nakrájených žampionů, 15 g sušených a namočených hříbků s 50 ml namáčecí tekutiny, 500 ml kuřecího vývaru, 2 lžičkami dijonské hořčice a 2 bobkovými listy.
- Vařte na vysoký stupeň zhruba 4 hodiny.
- Vyjměte bobkové listy a podávejte s trochou dijonské hořčice.