kureci-s-parmazanem-recept

Dopřejte rodině tento zdravý kuřecí nákyp, který je vynikající a zároveň nízkotučný. A většinu práce můžete nechat na pomalém hrnci.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 4 hodiny 15 minut

Ingredience

  • Kousek másla
  • ½ lžíce řepkového nebo olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 1 a ½ lžíce mouky
  • 650 g kuřecích stehenních řízků bez kůže a kostí
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 400 g nových brambor, rozkrojených na poloviny
  • 2 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
  • 2 mrkve, nakrájené na kostičky
  • 250 g žampionů, rozčtvrcených
  • 15 g sušených hříbků namočených v 50 ml vroucí vody
  • 500 ml vývaru připraveného ze 2 kostek kuřecího vývaru
  • 2 lžičky dijonské hořčice a další na podávání
  • 2 bobkové listy

Postup

  1. Na velké pánvi rozehřejte kousek másla a ½ lžíce řepkového nebo olivového oleje a 8-10 minut smažte 1 nadrobno nakrájenou velkou cibuli, dokud nezměkne a nezačne karamelizovat.
  2. Mezitím dejte do mísy 1 a ½ lžíce mouky, trochu soli a pepře a vhoďte do ní 650 g kuřecích stehenních řízků bez kůže a kostí.
  3. Na pánev přidejte 3 rozdrcené stroužky česneku a kuřecí maso a vařte dalších 4-5 minut, dokud kuřecí maso nezačne hnědnout.
  4. Přendejte do pomalého hrnce spolu se 400 g přepůlených brambor, 2 na kostičky nakrájenými celerovými tyčinkami, 2 na kostičky nakrájenými mrkvemi, 250 g na čtvrtky nakrájených žampionů, 15 g sušených a namočených hříbků s 50 ml namáčecí tekutiny, 500 ml kuřecího vývaru, 2 lžičkami dijonské hořčice a 2 bobkovými listy.
  5. Vařte na vysoký stupeň zhruba 4 hodiny.
  6. Vyjměte bobkové listy a podávejte s trochou dijonské hořčice.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang