Zelená vs. červená rajčata
Dnes existuje tolik odrůd rajčat, že je prakticky nemožné se v nich vyznat. Podle toho, jak...
Dbát na své zdraví je velmi důležité, a to nejen na svůj zevnějšek, ale velmi důležité je také i zevnitř. Některé potraviny nejsou těmi nejvhodnějšími pro tělo, ať už to jsou potraviny, které v sobě mají mnoho cukru nebo jsou tučné, ale také i potraviny, které mohou mít vliv na celkové zdraví, jako jsou například alergici na lepek, diabetici či intolerance laktózy.
U masa je zdravější variantou rozhodně drůbeží maso, především krůtí a kuřecí. U různých diet se jako příloha hojně využívá především rýže, avšak dají se připravit i zdravější verze těstovin, které mohou být čočkové, cizrnové, hrachové nebo žitné.
Velmi prospěšnými pro organismus jsou ryby, které by se měly konzumovat alespoň dvakrát týdně. Důležitý je také přísun vitamínů, které může dodat ovoce a zelenina.
Zelená vs. červená rajčata
Dnes existuje tolik odrůd rajčat, že je prakticky nemožné se v nich vyznat. Podle toho, jak...
Kozí vs. kravský sýr
Tajemství výroby sýra zná člověk už více než 5 000 let a přišel na ně pravděpodobně...
Cuketové nudle a špagety – recept – jak udělat
Cuketové nudle, známé také jako "zoodles" (spojení anglických slov zucchini a noodles), jsou...
Švestky vs. hroznové víno
Když začnou zrát švestky a víno, tak je jasné, že přichází babí léto. Dopřejte si je...
Hotovo do 15 minut – toast s avokádem
Toast s avokádem je zdravější alternativou klasického toastu s máslem. Ne všichni však...
Lískové oříšky vs. vlašské ořechy
Archeologické nálezy dokazují, že vlašské ořechy lidé jedli už před více než osmi...
Pravda o tucích
Se železnou pravidelností se střídají rozporuplné zprávy o tom, jestli tuky škodí našemu...
Sacharidy
Je těžké si nevšimnout, že dnešní doba je plná stravovacích modelů či diet, které...
Müsli s oříšky
Ingredience: vlašské ořechymedhrozinkyovesné vločky Postup: Do mísy vsypeme stejné...
Zapomenuté zdravé obiloviny – pohanka, kamut a špalda
Zdravé obiloviny byly součástí jídelníčku našich předků. My si na nich dnes...
Recepty, které vás postaví na nohy
Jídlo v první řadě zažene hlad, někdy však dokáže pomoct i při zdravotních potížích....
Bylinky a koření v kuchyni dokážou léčit
Koření a bylinky používáme automaticky, podle receptu – majoránka do guláše, kmín k...
Jak zdravě sladit – javorový sirup, stévie, kokosový cukr
V supermarketech či v různých obchůdcích se zdravou výživou se už dnes můžete setkat s...
Zapomenuté zdravé obiloviny – jáhly a amarant
Zapomenuté obiloviny se vracejí, aby naše zdraví dostalo druhou šanci. Mají mnoho...
Jak zdravě sladit – hnědý třtinový cukr, melasa, slad a březový cukr
Třtinový cukr a melasa jsou ve srovnání s bílým cukrem u nás asi nejvíce používané....
Bez bílkovin ani ránu!
„Jez hodně masa! Pij hodně mléka! Rychleji vyrosteš a budeš zdravý!“ Tyto věty jsou...
Dopřejte si medvědí česnek po celý rok
Zamysleli jste se někdy nad tím, proč se tato zdravá bylinka jmenuje medvědí česnek? Podle...
Tik ťak – je čas jíst!
V dnešním článku se budeme zabývat pravidelným stravováním. Jestli občas surfujete...
Zdravá káva není mýtus
Káva je jedním z nápojů, který pijí lidé téměř po celém světě. Možná právě proto...
Dobré ráno se snídaní
Jak nejlépe začít den? No přeci skvělou snídaní! Ne nadarmo se říká, že je snídaně...
Není čaj jako čaj
Mezi nejrozšířenější a zároveň nejznámější čaje patří bezpochyby čaje zelené,...
Čajem ku zdraví
Čaj pijí Češi, Britové i Číňani. Proč? Protože tento nápoj je (hned po vodě) druhým...
Bylinek není nikdy dost
Bylinky jsou skvělým pomocníkem a dochucovadlem v kuchyni. Jaké bylinky se do čeho hodí? A...
Nepodceňujte svačinu
Přestože může být svačina často podceňovaným jídlem, hraje v jídelníčcích...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang