Zdraví

Dbát na své zdraví je velmi důležité, a to nejen na svůj zevnějšek, ale velmi důležité je také i zevnitř. Některé potraviny nejsou těmi nejvhodnějšími pro tělo, ať už to jsou potraviny, které v sobě mají mnoho cukru nebo jsou tučné, ale také i potraviny, které mohou mít vliv na celkové zdraví, jako jsou například alergici na lepek, diabetici či intolerance laktózy.

U masa je zdravější variantou rozhodně drůbeží maso, především krůtí a kuřecí. U různých diet se jako příloha hojně využívá především rýže, avšak dají se připravit i zdravější verze těstovin, které mohou být čočkové, cizrnové, hrachové nebo žitné.

Velmi prospěšnými pro organismus jsou ryby, které by se měly konzumovat alespoň dvakrát týdně. Důležitý je také přísun vitamínů, které může dodat ovoce a zelenina.

Další kategorie

Mandlový nápoj

Toto rostlinné "mléko" dobře neutralizuje vnitřní prostředí organismu a je také dobrým...

Guláš s červenou řepou

Suroviny 250 g hnědých (barevných) fazolí1 cibule1 stroužek česneku1/2 menší syrové...

Červený fazolový guláš

Po vyzkoušení červeného fazolového guláše bude doma o dalším rodinném favoritu...

Vícezrnné není celozrnné

Výrobci potravin často nabízí vícezrnné pečivo místo zdraví prospěšnějšího...

Lilkové závitky s pestem z oliv a sušených rajčat

Tento recept je skvělý vždy, ale především teď v létě si ho užívám dvojnásob....

Mandlová ovesná kaše

Ovesné kaše jsou skvělou snídaní, která vám dodá energii opravdu na celé dopoledne. V...

Celozrnné vafle ze špaldové mouky

Při pohledu na všechny ty krásné fotky snídaní plné vaflí a čerstvého ovoce, jsem...

Cizrnové brownies s jablky

Při přípravě hummusu jsem nějak neodhadla množství cizrny a začala jsem přemýšlet, jak...

Kokosový chia pudink s jahodovým tataráčkem

Chia, neboli semínka šalvěje hispánské, jsou právem řazeny mezi superpotraviny dnešní...

Čokoládové smoothie

Poslední dobou jsem měla neustálou potřebu něco jíst, ujídat a ochutnávat. Už jsem ale...

Acai bowl

Zvláště teď v létě jsem si oblíbila snídat smoothie bowls mnohem častěji než kdykoli...

Bircher müsli s kurkumou a skořicí

Bircher müsli zní všelijak vznešeně a složitě, ale ve své podstatě se jedná o konzumaci...

Přepuštěné máslo – zázrak jménem ghí

Uvědomila jsem si, že téměř ve všech receptech používám ghí jako samozřejmou surovinu,...

Losos vs. pstruh lososový

Jezte ryby, jsou zdravé – záleží ale na tom, kterou studii zrovna čtete. Experti se...

Semínkovo-ořechový chléb

Tento chlebík je semínkový a paleo. Je navíc výživný a také výtečný. Existuje spousta...

Snídaňová acai miska

Acai je palma plodící ovoce modrofialové barvy a pochází z Amazonie. K nám do Evropy se...

ricotta vs mascarpone

Ricotta vs. mascarpone

Tyto dva všestranné čerstvé sýry mají tak široké možnosti využití a tak příjemné...

pečená červená řepa

Pečená červená řepa – recept

Červená řepa nemá v českých kuchyní příliš valnou reputaci. Respektive si své čestné...

fazolky na kyselo

Zelené fazolky na kyselo – recept

Zelené fazolky jsou výbornou zeleninovou přílohou k masu a skvěle se vyjímají také v...

Hlíva vs. žampiony

Hlíva posiluje imunitu a pomáhá předcházet infekčním chorobám. V období rekonvalescence...

Špenátová pomazánka – recept na nejlepší špenátovou pomazánku

O špenátové pomazánce žádné dítě neřekne, že ji miluje. Pokud se ale špenát podaří...

Hravě a zdravě IV: Odlehčená bageta s pečeným falafelem

Smažený falafel není pro ty, co ještě nevzdali novoroční předsevzetí zhubnout,...

Pohanková granola

Už ani nevím, kde jsem ji objevila poprvé, ale vím, že to byla láska na první kousnutí....

Limonáda z kokosové vody, jahod a granátového jablka

Venku začínají být pořádná horka a to je přesně ta chvíle na vychlazenou osvěžující...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang