Kombinace potravin
Správné kombinování potravin má velký význam z hlediska fyziologie zpracování potravy v...
Dbát na své zdraví je velmi důležité, a to nejen na svůj zevnějšek, ale velmi důležité je také i zevnitř. Některé potraviny nejsou těmi nejvhodnějšími pro tělo, ať už to jsou potraviny, které v sobě mají mnoho cukru nebo jsou tučné, ale také i potraviny, které mohou mít vliv na celkové zdraví, jako jsou například alergici na lepek, diabetici či intolerance laktózy.
U masa je zdravější variantou rozhodně drůbeží maso, především krůtí a kuřecí. U různých diet se jako příloha hojně využívá především rýže, avšak dají se připravit i zdravější verze těstovin, které mohou být čočkové, cizrnové, hrachové nebo žitné.
Velmi prospěšnými pro organismus jsou ryby, které by se měly konzumovat alespoň dvakrát týdně. Důležitý je také přísun vitamínů, které může dodat ovoce a zelenina.
Kombinace potravin
Správné kombinování potravin má velký význam z hlediska fyziologie zpracování potravy v...
Recept na zdravé palačinky
Tyto recepty na zdravé palačinky mají nadýchanou strukturu díky ušlehaným bílkům....
Cibule, jarní cibulka vs. šalotka
Cibuloviny, zahrnující klasickou cibuli a další druhy (cibule šalotka, červená cibule,...
Recept na mléčný kefír
Kefírové mléko je lahodný a zdravý mléčný nápoj, který je plný probiotik a živin pro...
Lehký a výživný quinoa salát
Quinoa salát je výživný, osvěžující a chutný pokrm, který získává stále větší...
Ovesné sušenky
Ovesné sušenky jsou lahodnou a zdravou pochoutkou, která kombinuje ovesné vločky s nádechem...
Recept na krémové avokádové smoothie
Avokádové smoothie je krémový a výživný nápoj připravený především ze zralého...
Glykemický index – jak se podívat potravinám na zoubek
Glykemický index (GI) je užitečným nástrojem pro ty, kteří chtějí dodržovat zdravou...
Recept na tahini omáčku
Krémová, oříšková a světlá omáčka tahini se stane základem vaší kuchyně. Posypte s...
Fazole vs. fazolky – a jak připravit ke steaku
Fazole i zelené fazolky patří do čeledi luštěnin, ale jsou mezi nimi některé důležité...
Tradiční pravá česnečka – nejlepší recept – česneková polévka
Polévky jsou vděčný pokrm, který nejen zahřeje, nýbrž i zasytí. Pokud doma není nic k...
Rychlé kimchi – recept – pravé kimči a salát
Kimči je tradiční korejská příloha ze solené kvašené zeleniny. Je známé již stovky...
Žampionová omáčka – k masu či těstovinám – recept
Žampionová omáčka je starou dobrou klasikou pro milovníky hub. Hodí se jak ke knedlíkům,...
Zelí vs. kapusta – kapustové zelí
Svého předka mají zelí i kapusta pravděpodobně stejného – je jí brukev zelná. I...
Jáhlový koláč – recept
Bílý rafinovaný cukr a klasickou pšeničnou mouku už jsem dávno z jídelníčku vyřadila a...
Cizrnový falafel pečený v troubě
Cizrna je bezpochyby velmi oblíbená, ale také zdravá a prospěšnými látkami nabitá...
Recept na ovesnou kaši naslano
Tento recept na zdravou snídaňovou kaši si zamilujete! Je vyrobena z celých ovesných vloček...
Okurkové smoothie s mátou a limetkou
Okurkové smoothie je tou pravou volbou v teplých letních dnech je díky spojení máty a...
Recept na smoothie z dračího ovoce
Dračí ovoce (dragon fruit) je lahodné tropické ovoce, které se stalo velmi oblíbeným pro...
Recept na čaj z čerstvé máty
Stačí hrst čerstvé máty a během chvilky si připravíte skvělý čaj do sychravých dní....
Dokonalá domácí hořčice
Dělat si domácí hořčici je taková kuchařská frajeřinka. Dnes si můžete v obchodech...
Dieta aneb jak se začít brzy cítit lépe po vánočním hřešení
Vánoční svátky jsou náročné. Nejen proto, že je potřeba vybrat vhodné vánoční dárky...
Pohankové palačinky
Palačinky si můžete připravit na spoustu různých způsobů. Jeden z nich představují...
Skotské ovesné placky – recept
Zapomeňte na kupované ovesné placky v obchodě. Připravte si je vlastní. Jsou ideální k...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang