Tyto zdravé wrapy jsou perfektním obědem do krabičky. Jsou chutné a syté, plněné zeleninou, avokádem a medovo-dijonským cizrnovým salátem.
Ingredience
Dijonská hořčičná zálivka
- ¾ šálku extra panenského olivového oleje
- ¼ šálku bílého vinného octa
- ¼ šálku čerstvé citronové šťávy
- 3 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce medu
- 1 stroužek česneku
- ½ lžičky mořské soli
- ¼ šálku parmezánu, nepovinně
Wrapy
- 2 šálky vařené cizrny, scezené a propláchnuté
- 3 listy kadeřavé kapusty, zbavené stonků a nadrobno nakrájené
- 6 růžičkových kapust, nakrájených na tenké plátky
- ½ šálku na tenké plátky nakrájené čekanky
- Drcený parmezán, volitelně
- 1 zralé avokádo, nakrájené na plátky
- 4 extra velké tortilly
Postup
- Připravte zálivku. V mixéru smíchejte olej, ocet, citronovou šťávu, hořčici, med, česnek, sůl a případně sýr. Mixujte, dokud nevznikne krémová emulze.
- Připravte náplň do wrapu. V malé misce rozmačkejte šťouchadlem na brambory cizrnu s ¼ šálku dresinku, ¼ lžičky soli a několika zrnky čerstvého černého pepře.
- Ve středně velké míse smíchejte kapustu, růžičkovou kapustu a čekanku se ⅓ šálku zálivky.
- Sestavte wrapy: na tortilly rozdělte směs cizrny, salátovou směs, avokádo a případně sýr. Levou a pravou stranu tortilly přeložte přes náplň.
- Spodní okraj tortilly přeložte nahoru a přes náplň a zaviňte. Zabalte do fólie, příčně rozkrojte na polovinu a podávejte se zbývajícím dresinkem na stranu k namáčení.