Pizza může být i zdravá. Přesvědčí vás o tom tento recept na dokonale křupavou pizzu s parmezánem, omáčkou a křehkou kůrkou.
Příprava
- Příprava: 1 hodina
- Vaření: 7 minut
- Celkem: 1 hodina 7 minut
Ingredience
- 1 balení těsta na pizzu
- ½ hrnku omáčky dle chuti
- 1/2 žluté papriky
- 1/2 červené papriky
- 1/4 střední červené cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky sušeného oregana a další na ozdobu
- ½ lžíce kaparů, okapaných
- ¼ šálku strouhaného parmezánu
- ½ šálku baby rukoly
- Sůl
- Olivový olej
- Krupicová mouka nebo kukuřičná mouka na posypání pizzy
Postup
- Vybalte a připravte těsto na pizzu.
- Do trouby vložte kámen na pizzu a předehřejte ji na 250 °C.
- Papriky nakrájejte na tenké plátky. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Česnek nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi přidejte 1 lžíci olivového oleje a ¼ lžičky soli.
- Zeleninu za častého míchání restujte asi 7 až 10 minut, dokud nezhnědne a nezměkne. Vmíchejte oregano a stáhněte z ohně.
- Na těsto rozetřete pizza omáčku pomocí hřbetu lžíce, abyste vytvořili tenkou vrstvu. Posypte zeleninou, okapanými kapary a parmezánem.
- Pizzu opatrně přeneste na předehřátý pizza kámen. Pizzu pečte, dokud sýr a kůrka pěkně nezhnědnou, asi 5 až 7 minut v troubě (nebo 1 minutu v peci na pizzu).
- Zatímco se pizza peče, smíchejte baby rukolu s kapkou olivového oleje a špetkou soli. Když je pizza hotová, posypte ji rukolou. Nakrájejte ji na kousky a ihned podávejte.