zdrava-pizza

Pizza může být i zdravá. Přesvědčí vás o tom tento recept na dokonale křupavou pizzu s parmezánem, omáčkou a křehkou kůrkou.

Příprava

  • Příprava: 1 hodina
  • Vaření: 7 minut
  • Celkem: 1 hodina 7 minut

Ingredience

  • 1 balení těsta na pizzu
  • ½ hrnku omáčky dle chuti
  • 1/2 žluté papriky
  • 1/2 červené papriky
  • 1/4 střední červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky sušeného oregana a další na ozdobu
  • ½ lžíce kaparů, okapaných
  • ¼ šálku strouhaného parmezánu
  • ½ šálku baby rukoly
  • Sůl
  • Olivový olej
  • Krupicová mouka nebo kukuřičná mouka na posypání pizzy

Postup

  1. Vybalte a připravte těsto na pizzu.
  2. Do trouby vložte kámen na pizzu a předehřejte ji na 250 °C.
  3. Papriky nakrájejte na tenké plátky. Červenou cibuli nakrájejte na tenké plátky. Česnek nakrájejte na tenké plátky. Na pánvi přidejte 1 lžíci olivového oleje a ¼ lžičky soli.
  4. Zeleninu za častého míchání restujte asi 7 až 10 minut, dokud nezhnědne a nezměkne. Vmíchejte oregano a stáhněte z ohně.
  5. Na těsto rozetřete pizza omáčku pomocí hřbetu lžíce, abyste vytvořili tenkou vrstvu. Posypte zeleninou, okapanými kapary a parmezánem.
  6. Pizzu opatrně přeneste na předehřátý pizza kámen. Pizzu pečte, dokud sýr a kůrka pěkně nezhnědnou, asi 5 až 7 minut v troubě (nebo 1 minutu v peci na pizzu).
  7. Zatímco se pizza peče, smíchejte baby rukolu s kapkou olivového oleje a špetkou soli. Když je pizza hotová, posypte ji rukolou. Nakrájejte ji na kousky a ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang