zazvorova-zeleninova-smazenice

Tento recept na zeleninovou smaženici má jemnou zázvorovou příchuť, kterou lze podle chuti vylepšit. Je sytá, ale přitom lehká na žaludek. Lze přidat tofu. Podávejte na lůžku z dušené jasmínové rýže.

Ingredience

  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého kořene zázvoru
  • 1 a ½ stroužku česneku, rozdrceného
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 malá hlavička brokolice, nakrájená na růžičky
  • ¾ šálku mrkve nakrájené na plátky
  • ½ šálku sněhového hrášku
  • ½ šálku rozpůlených zelených fazolek
  • 2 a ½ lžíce vody
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • ¼ šálku nakrájené cibule
  • ½ lžíce soli

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Do velké mísy dejte 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžičku zázvoru, česnek a kukuřičný škrob. Míchejte, dokud se kukuřičný škrob nerozpustí.
  2. Přidejte brokolici, mrkev, sněžný hrášek a zelené fazolky. Lehce promíchejte, aby se obalily.
  3. Zbývající 2 lžíce rostlinného oleje rozehřejte ve velké pánvi nebo pánvi wok na středním plameni.
  4. Přidejte zeleninovou směs a za stálého míchání vařte 2 minuty, aby se nepřipálila.
  5. Vmíchejte vodu a sójovou omáčku. Přidejte cibuli, sůl a zbývající 1 lžičku zázvoru.
  6. Vařte a míchejte, dokud zelenina nezměkne, ale není křupavá.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang