Jak připravit snadné kimchi doma
Kimchi se může nejen pochlubit lahodnou exotickou příchutí, ale také spoustou vitamínů a...
Zavařeniny jsou nejlepším řešením, jak u některých potravin prodloužit trvanlivost a mít je tak při ruce i v zimních měsících, především u potravin, které nelze v zimě sehnat.
Zavařovat se dá téměř vše. Oblíbené jsou zavařeniny z ovoce, ať už v podobě marmelád, džemů či povidel nebo klasické kompoty. Ze zeleniny pak lze vyjmenovat například zavařené okurky, červená řepa, různá čatní nebo také domácí kečup z rajčat či jiné čalamády k masu.
Zavařit se dá také i maso, hotová jídla či polévky. V letních měsících, v sezóně hub, se zavařují houby.
K zavařování je nutný cukr, ocet a různé koření, aby bylo zajištěno prodloužení trvanlivosti potravin.
Jak připravit snadné kimchi doma
Kimchi se může nejen pochlubit lahodnou exotickou příchutí, ale také spoustou vitamínů a...
Recept na hroznový džem
Připravte si domácí hroznový džem podle tohoto tradičního...
Recept na máslo z jablečného pyré
Jablečné máslo se připravuje z pomalu vařeného jablečného pyré. Použít ho můžete...
Jak připravit kysané zelí ve sklenici
Kysané zelí je doslova vitamínovou bombou, nabitou vitaminem C. Zároveň představuje lahodný...
Recept na nakládané okurky s koprem
Naučte se vyrábět nakládané okurky doma. Podle tohoto jednoduchého receptu získáte...
Recept na domácí kečup
Tento domácí kečup si snadno připravíte v pomalém hrnci. Chutí, strukturou i barvou se...
Jak na domácí nakládačky bez zavařování
Pořád si lámete hlavu nad tím, jak co nejlépe připravit domácí nakládané okurky?...
Recept na chutney ze zelených rajčat
Zelená rajčata jsou všestranně využitelné plody, které mohou každému pokrmu dodat...
Nakládaná červená cibule – recept
Chcete vylepšit svůj salát? Přidejte do něj nakládanou červenou cibuli. Je pikantní a...
Snadný a rychlý jahodový džem bez pektinu
Co s úrodou jahod? Můžete si například na podzim a na zimu připravit několik skleniček...
Recept na jednoduché jablečné pyré
Doba přípravy: 30 minut Počet porcí: 4 Ingredience 4 jablka - oloupaná, zbavená...
Recept na domácí nakládačky bez vaření – snadno a rychle
Nakládané okurky jsou vynikajícím doplňkem k celé řadě vařených i pečených jídel, a...
Máslový croissant s domácí ostružinovou marmeládou
Žádné složité pasírování, dochucování, jenom ostružiny, cukr a citron....
Kokosové máslo – recept, použití
Kokos je velmi oblíbený pro svoji jedinečnou vůni, chuť a široké využití. Málokdo však ...
Recept – camembert s brusinkami na gril
Ingredience: 4 ks Camembert (nebo podle osob)pár lístků mátybrusinková...
Recept – čalamáda na maďarský způsob
Ingredience: 1 kg červených paprik nebo kapií500 g zelených paprik1 kg nedozrálých...
Úprava rajčat
Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...
Recept – kari omáčka na těstoviny
Ingredience: 0,5 kg paprik10 stroužků česneku3 velké cibulekari2 cukety5 kuliček nového...
Recept – svíčková na smetaně
Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...
Recept – utopenci
Ingredience: 2 kila špekáčků1,5 kg cibule600 ml octa1200 ml vody5 lžic solilžíce...
Kořeněná dýňová marmeláda s máslovým croissantem
Dýňová sezona je u nás každým rokem zřetelnější – děti dýni často nesnáší,...
Recept – kančí guláš s brusinkami
Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...
Rebarborová klevela s máslovým croissantem
Rebarbora. Řapíky, co vypadají jako odpad na kompost jsou zasyrova poživatelné, když se ale...
Angreštová marmeláda
Když máte štěstí a máte přebytky z angreštu, můžete z něj zkusit udělat marmeládu....
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang