
Recept na domácí omáčku na špagety
Zavařování se zase vrací do módy. Stále více lidí dbá na to, co jí, a tak se nespokojí...
Zavařeniny jsou nejlepším řešením, jak u některých potravin prodloužit trvanlivost a mít je tak při ruce i v zimních měsících, především u potravin, které nelze v zimě sehnat.
Zavařovat se dá téměř vše. Oblíbené jsou zavařeniny z ovoce, ať už v podobě marmelád, džemů či povidel nebo klasické kompoty. Ze zeleniny pak lze vyjmenovat například zavařené okurky, červená řepa, různá čatní nebo také domácí kečup z rajčat či jiné čalamády k masu.
Zavařit se dá také i maso, hotová jídla či polévky. V letních měsících, v sezóně hub, se zavařují houby.
K zavařování je nutný cukr, ocet a různé koření, aby bylo zajištěno prodloužení trvanlivosti potravin.
Recept na domácí omáčku na špagety
Zavařování se zase vrací do módy. Stále více lidí dbá na to, co jí, a tak se nespokojí...
Recept na nakládaná vejce
Milujete nakládaná vejce? Zde jsou čtyři snadné recepty. Brilantní vajíčka nakládaná v...
Recept na hroznový džem
Připravte si domácí hroznový džem podle tohoto tradičního...
Recept na máslo z jablečného pyré
Jablečné máslo se připravuje z pomalu vařeného jablečného pyré. Použít ho můžete...
Jak připravit kysané zelí ve sklenici
Kysané zelí je doslova vitamínovou bombou, nabitou vitaminem C. Zároveň představuje lahodný...
Recept na domácí kečup
Tento domácí kečup si snadno připravíte v pomalém hrnci. Chutí, strukturou i barvou se...
Jak na domácí nakládačky bez zavařování
Pořád si lámete hlavu nad tím, jak co nejlépe připravit domácí nakládané okurky?...
Recept na chutney ze zelených rajčat
Zelená rajčata jsou všestranně využitelné plody, které mohou každému pokrmu dodat...
Nakládaná červená cibule – recept
Chcete vylepšit svůj salát? Přidejte do něj nakládanou červenou cibuli. Je pikantní a...
Snadný a rychlý jahodový džem bez pektinu
Co s úrodou jahod? Můžete si například na podzim a na zimu připravit několik skleniček...
Kokosové máslo – recept, použití
Kokos je velmi oblíbený pro svoji jedinečnou vůni, chuť a široké využití. Málokdo však ...
Recept – čalamáda na maďarský způsob
Ingredience: 1 kg červených paprik nebo kapií500 g zelených paprik1 kg nedozrálých...
Recept – kari omáčka na těstoviny
Ingredience: 0,5 kg paprik10 stroužků česneku3 velké cibulekari2 cukety5 kuliček nového...
Recept – svíčková na smetaně
Ingredience: 700 g hovězí svíčkové50 g slaniny300 – 500 g nakrájené kořenové...
Recept – utopenci
Ingredience: 2 kila špekáčků1,5 kg cibule600 ml octa1200 ml vody5 lžic solilžíce...
Kořeněná dýňová marmeláda s máslovým croissantem
Dýňová sezona je u nás každým rokem zřetelnější – děti dýni často nesnáší,...
Recept – kančí guláš s brusinkami
Brusinky jsou výborným doplňkem k masu všeho druhu, zvěřinu nevyjímaje. Důkazem je tento...
Angreštová marmeláda
Když máte štěstí a máte přebytky z angreštu, můžete z něj zkusit udělat marmeládu....
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang