Dokonalá domácí hořčice
Dělat si domácí hořčici je taková kuchařská frajeřinka. Dnes si můžete v obchodech...
Zavařeniny jsou nejlepším řešením, jak u některých potravin prodloužit trvanlivost a mít je tak při ruce i v zimních měsících, především u potravin, které nelze v zimě sehnat.
Zavařovat se dá téměř vše. Oblíbené jsou zavařeniny z ovoce, ať už v podobě marmelád, džemů či povidel nebo klasické kompoty. Ze zeleniny pak lze vyjmenovat například zavařené okurky, červená řepa, různá čatní nebo také domácí kečup z rajčat či jiné čalamády k masu.
Zavařit se dá také i maso, hotová jídla či polévky. V letních měsících, v sezóně hub, se zavařují houby.
K zavařování je nutný cukr, ocet a různé koření, aby bylo zajištěno prodloužení trvanlivosti potravin.
Dokonalá domácí hořčice
Dělat si domácí hořčici je taková kuchařská frajeřinka. Dnes si můžete v obchodech...
Srnčí svíčková – recept
Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...
Želé Jalapeños – recept
Tento recept na želé jalapeños pochází z kanadských Černých jezer. Výborný recept,...
Recept na rychlý borůvkový kompot
Tento snadný recept vám zabere jen asi 20 minut a hodí se jako sladká tečka po vydatném...
Recept na hruškovou zavařeninu
Na podzim můžete nasbírat hrušky a jablka a udělat z nich výbornou...
Recept na nejlepší konzervovanou salsu
Tento recept na konzervování salsy skvěle využije čerstvá zahradní rajčata a papriky....
Recept na domácí jablečné želé
Podle tohoto receptu na jablečné želé připravíte tradiční a chutné domácí...
Šípková marmeláda s máslovým croissantem
Když se rozhodnete pustit do přípravy šípkové marmelády, a rozhodnete se, že ji uděláte...
Recept na smažené nakládané okurky
Vyzkoušeli jste někdy smažené okurky? Plátky nakládané okurky se obalí v panko strouhance...
Recept na nakládané okurky do ledničky
Tento jednoduchý recept na nakládané okurky do ledničky je skvělým způsobem, jak využít...
Recept na nejlepší sladké nakládané okurky
Jednoduchý recept na nejlepší sladké okurky zvládnete připravit za necelou hodinu a...
Jahody vs. višně
Červen by se dal nazvat jahodovým měsícem. Šťavnaté červené plody na nás vykukují zpoza...
Recept na čatní ze zelených rajčat
Využijte rajčata na konci sezóny s tímto sladkým a octovým nálevem. Čatní se připravuje...
Slaná marmeláda z pálivých paprik – recept
Vyzkoušejte tento recept na lahodně pikantní pochoutku na krekrech se smetanovým sýrem....
Recept na jablečné pyré
Naučte se připravit lahodné domácí jablečné pyré. Podle chuti ho můžete přirozeně...
Recept na jablečnou omáčku z pomalého hrnce
Tato snadná a lahodná kořeněná jablečná omáčka se pomalu uvaří až k úplné...
Recept na pomerančovou marmeládu
Vyzkoušejte tento recept na domácí pomerančovou marmeládu. Ingredience 800 g...
Přepuštěné máslo – zázrak jménem ghí
Uvědomila jsem si, že téměř ve všech receptech používám ghí jako samozřejmou surovinu,...
Recept na kandované batáty
Glazujte sladké brambory s hnědým cukrem, kořením a pomerančovou omáčkou. Vše se...
Vánoční džem
Džem vonící po Vánocích. Ani nepoznáte, že je bez rafinovaného cukru a klasického...
Recept na domácí omáčku na špagety
Zavařování se zase vrací do módy. Stále více lidí dbá na to, co jí, a tak se nespokojí...
Recept na jablečné želé
Připravte si toto jednoduché jablečné želé, které se perfektně hodí k upečené...
Recept na domácí jahodovou omáčku
Podle tohoto jednoduchého receptu si snadno připravíte domácí jahodovou omáčku na dezerty...
Recept na nakládaná vejce
Milujete nakládaná vejce? Zde jsou čtyři snadné recepty. Brilantní vajíčka nakládaná v...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang