Jak na domácí nakládačky bez zavařování
Pořád si lámete hlavu nad tím, jak co nejlépe připravit domácí nakládané okurky?...
Zavařování či nakládání je nejlepší způsob jak uchovat potraviny déle trvanlivé. Na zavařování zeleniny není nic těžkého a navíc v zimních měsících je po čem doma ve špajzu sáhnout.
Z oblíbených zeleninových zavařenin jsou zajisté zavařené okurky nebo červená řepa či kysané zelí. Zavařit se ovšem dají i rajčata nebo připravit různé čalamády. Oblíbenými také začínají být i cibulová čatní, které se skvěle hodí k pečenému či grilovanému masu.
Velmi typickou zeleninovou zavařeninou je také lečo, které je pak nejčastěji podávané s vejcem, uzeninou a pečivem. Z rajčat se dá doma připravit i skvělý domácí kečup nebo ze zbylé zeleniny i zeleninové hořčice.
Jak na domácí nakládačky bez zavařování
Pořád si lámete hlavu nad tím, jak co nejlépe připravit domácí nakládané okurky?...
Recept na chutney ze zelených rajčat
Zelená rajčata jsou všestranně využitelné plody, které mohou každému pokrmu dodat...
Nakládaná červená cibule – recept
Chcete vylepšit svůj salát? Přidejte do něj nakládanou červenou cibuli. Je pikantní a...
Recept na domácí nakládačky bez vaření – snadno a rychle
Nakládané okurky jsou vynikajícím doplňkem k celé řadě vařených i pečených jídel, a...
Recept – čalamáda na maďarský způsob
Ingredience: 1 kg červených paprik nebo kapií500 g zelených paprik1 kg nedozrálých...
Úprava rajčat
Rajčata jsou velmi zdravou zeleninou, ze které vytvoříme víc než pět jídel. Pojďme si...
Recept – kari omáčka na těstoviny
Ingredience: 0,5 kg paprik10 stroužků česneku3 velké cibulekari2 cukety5 kuliček nového...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang