Zeleninové zavařeniny

Zavařování či nakládání je nejlepší způsob jak uchovat potraviny déle trvanlivé. Na zavařování zeleniny není nic těžkého a navíc v zimních měsících je po čem doma ve špajzu sáhnout.

Z oblíbených zeleninových zavařenin jsou zajisté zavařené okurky nebo červená řepa či kysané zelí. Zavařit se ovšem dají i rajčata nebo připravit různé čalamády. Oblíbenými také začínají být i cibulová čatní, které se skvěle hodí k pečenému či grilovanému masu.

Velmi typickou zeleninovou zavařeninou je také lečo, které je pak nejčastěji podávané s vejcem, uzeninou a pečivem. Z rajčat se dá doma připravit i skvělý domácí kečup nebo ze zbylé zeleniny i zeleninové hořčice.

Další kategorie

Cibulové chutney

Cibulové chutney (nebo také cibulová marmeláda) zabere sice trochu času na přípravu, ale...

nakladane-papricky-jalapenos

Recept na nakládané papričky Jalapeños

Tyto nakládané papričky jalapeños jsou perfektním sladkým a pikantním doplňkem salátů,...

tomatova-salsa

Recept na zavařovanou rajčatovou salsu

Tato čerstvá rajčatová salsa s chilli, jalapeňos, cibulí a česnekem je ideální pro...

nakladana-cervena-repa-2

Recept na nakládanou červenou řepu

Zavařte pečenou červenou řepu ve sladkém a kořeněném octu a připravte si tuto klasickou,...

nejlepsi-recept-na-nakladane-okurky-7634088

Nejlepší recept na nakládané okurky

Skvěle hodí k svačině nebo na sendviče. Konzervujte je na později ve vodní lázni nebo je...

Papriky

Recept na rychle nakládané papriky

Naučte se připravit domácí, pikantní a sladké, gurmánské nakládané papriky jalapeño a...

okurkove-kimci-7960279

Rychlý recept okurkové kimči

Tento recept na okurkové kimči je ochucen česnekem, rybí omáčkou a korejským chilli...

nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa – recept

Červenou řepu lze nakládat od podzimu až hluboce do zimy. Tak dlouho při...

Rychlé kimchi – recept – pravé kimči a salát

Kimči je tradiční korejská příloha ze solené kvašené zeleniny. Je známé již stovky...

kysane-zeli-5284388

Recept na nejlepší kysané zelí

Vyzkoušejte nejjednodušší způsob přípravy klasického kysaného zelí. Tato kvašená...

jak-vyrobit-rajcatovy-protlak-2833906

Jak vyrobit rajčatový protlak – recept

Domácí rajčatový protlak je úplně jiný, a mnohem chutnější, než ten, který si můžete...

letni-sladke-okurky

Recept na letní sladké okurky

Tento snadný recept vám nabízí skvělý způsob, jak zachránit bohatou úrodu okurek!...

želé jalapenos

Želé Jalapeños – recept

Tento recept na želé jalapeños pochází z kanadských Černých jezer. Výborný recept,...

konzervovaná salsa

Recept na nejlepší konzervovanou salsu

Tento recept na konzervování salsy skvěle využije čerstvá zahradní rajčata a papriky....

Nakládané okurky do ledničky

Recept na nakládané okurky do ledničky

Tento jednoduchý recept na nakládané okurky do ledničky je skvělým způsobem, jak využít...

Sladké nakládané okurky

Recept na nejlepší sladké nakládané okurky

Jednoduchý recept na nejlepší sladké okurky zvládnete připravit za necelou hodinu a...

catni-ze-zelenych-rajcat-2

Recept na čatní ze zelených rajčat

Využijte rajčata na konci sezóny s tímto sladkým a octovým nálevem. Čatní se připravuje...

cervene-zeli

Červené zelí – recept

Červené zelí je druh zelí, které se podobá svému zelenému protějšku, avšak liší se...

pexels-jess-loiterton-5505464

Recept na kandované batáty

Glazujte sladké brambory s hnědým cukrem, kořením a pomerančovou omáčkou. Vše se...

pexels-klaus-nielsen-6287534

Recept na domácí omáčku na špagety

Zavařování se zase vrací do módy. Stále více lidí dbá na to, co jí, a tak se nespokojí...

domaci-kimchi

Jak připravit snadné kimchi doma

Kimchi se může nejen pochlubit lahodnou exotickou příchutí, ale také spoustou vitamínů a...

domaci-kysane-zeli-ve-sklenici

Jak připravit kysané zelí ve sklenici

Kysané zelí je doslova vitamínovou bombou, nabitou vitaminem C. Zároveň představuje lahodný...

Recept na nakládané okurky s koprem

Naučte se vyrábět nakládané okurky doma. Podle tohoto jednoduchého receptu získáte...

Recept na domácí kečup

Tento domácí kečup si snadno připravíte v pomalém hrnci. Chutí, strukturou i barvou se...

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang