
Nejlepší recept na nakládané okurky
Skvěle hodí k svačině nebo na sendviče. Konzervujte je na později ve vodní lázni nebo je...
Kdo by neznal nakládané okurky a jejich sladko-kyselou chuť, která obohatí každé jídlo. Zavařené okurky se navíc skvěle hodí na obložené mísy, do studené kuchyně, ke grilování, na různé oslavy či večírky, do domácí tatarky, do tradičního vánočního bramborového salátu či do rizota.
Nejdůležitější je vybrat menší a tvrdší okurky, které se musí před zavařením zbavit veškerých nečistot. Do láku na zavaření se pak používá ocet, voda, sůl, hořčičné semínko, bobkový list, kopr, může být přidána i mrkev či cibule a nové koření.
Receptů na zavařené okurky je mnoho a každý si zajisté vybere ten svůj.
Nejlepší recept na nakládané okurky
Skvěle hodí k svačině nebo na sendviče. Konzervujte je na později ve vodní lázni nebo je...
Domácí vlašský salát
Vlašský salát rozhodně patří mezi jídla, která se vyplatí udělat doma. V kupovaných...
Recept – okurková omáčka
Okurková omáčka je oblíbeným doprovodem k různým druhům masitých, i zeleninových...
Pravé francouzské brambory – nejlepší recept
Francouzské brambory vděčí za svůj prapůvod zemi galského kohouta, ovšem pouto s Francií...
Jak na domácí nakládačky bez zavařování
Pořád si lámete hlavu nad tím, jak co nejlépe připravit domácí nakládané okurky?...
Recepty – znojemská omáčka z čerstvých okurek
Ingredience: 500 ml zeleninového vývaru2 lžíce másla2 lžíce mouky3 zrnka pepřesůl3...
Recept – okurková omáčka se smetanou
Ingredience: 50 g másla50 g hladké mouky3 kyselé okurkykyselá smetanacitronová šťáva½...
Pikantní sýrová pomazánka
Recept je variace jižanského receptu zvaného Pimento cheese. Na jihu Spojených států...
Oštěpek – tradiční slovenský sýr
Slovenské sýry jsou dodnes oblíbené i v Česku, každý si vzpomene na korbáčiky, parenice,...
Fazolový salát – Recept
Ingredience 30 - 50 dkg vařených fazolí (necháme je den předem namočené)pepř,...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang