Recept na nejlepší kysané zelí
Vyzkoušejte nejjednodušší způsob přípravy klasického kysaného zelí. Tato kvašená...
Nejznámější kvašenou potravinou je zajisté kysané zelí. Jeho výroba je jednoduchá a také levná. Zapotřebí je pouze hlávka zelí, dvě zavařovací sklenice a sůl. Kysané zelí, jak je známo z obchodů, není nic jiného, než nakrouhané hlávkové zelí a zkvašené za pomoci bakterií mléčného kvašení.
Spolu se zelím se dá nechat zkvasit a zavařit také mrkev či paprika a udělat tak výborný kvašený salát, který se hodí ke grilování. Kvašené mohou být i houby, okurky nebo velmi známý korejský pokrm zvaný kimči.
Recept na nejlepší kysané zelí
Vyzkoušejte nejjednodušší způsob přípravy klasického kysaného zelí. Tato kvašená...
Pickles – kvašená zelenina a zdraví
V zimním období je to právě pickles, neboli kvašená zelenina, která dodáva vitamíny,...
Recept – brambory se zelím
Ingredience: 230 g nadrobno nakrájeného hlávkového zelí180 ml mléka1 nakrájený velký...
Recept – bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím
Ingredience: 1 sáček bramborových knedlíků v prášku 2 menší vařené brambory ve...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang