Hlíva vs. žampiony
Hlíva posiluje imunitu a pomáhá předcházet infekčním chorobám. V období rekonvalescence...
Zavařené houby jsou lahodnou pochoutkou, a to především v zimních sychravých měsících, kdy není možnost nasbírat si čerstvé houby. Nejčastěji se houby zavařují s octem, avšak dají se použít i jiné láky, které jsou s příměsí vína, oleje nebo různě ochucené.
Samotná příprava zavaření hub je trochu náročnější, jako to vyžadují veškeré pokrmy s houbami, avšak zvládl by si s tím poradit i úplný začátečník. Nejvhodnějšími houbami pro zavaření jsou bezpochyby hříbky, především pokud jsou menšího vzrůstu, mohou se naházet do zavařacovací sklenice celé. Nejdůležitější je pečlivé očištění hub a poté svaření s osolenou vodou.
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang