Cukroví, osvědčené tajné zbraně
Podíváme na zoubek druhům cukroví, jejichž recepturu jsem roky ladila k naprosté...
Pro některé je džem a marmeláda totéž, avšak není tomu tak. Džem disponuje řidší konzistencí a obsahuje kousky ovoce, které by měly tvořit alespoň 35%. Zatímco marmeláda ma tužší konzistenci, kterou tvoří ovocný protlak s obsahem alespoň 20% citrusových plodů.
Džemy a marmelády jsou nejvíce využívány na chlebu s máslem nebo na palačinky či lívance. Některé marmelády, džemy nebo dokonce čatní se přidávají i k paštikám, grilovaným masům, sýrům nebo zelenině.
Další skupinu tvoří povidla, která bývají nejčastěji ze švestek, jablek nebo hrušek. Nejlepší recepty na povidla jsou zajisté od babiček.
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang