Domácí slaninový džem – recept
Zní vám slaninový džem zvláštně? Ve skutečnosti se jedná o výbornou pochoutku, kterou...
Pro některé je džem a marmeláda totéž, avšak není tomu tak. Džem disponuje řidší konzistencí a obsahuje kousky ovoce, které by měly tvořit alespoň 35%. Zatímco marmeláda ma tužší konzistenci, kterou tvoří ovocný protlak s obsahem alespoň 20% citrusových plodů.
Džemy a marmelády jsou nejvíce využívány na chlebu s máslem nebo na palačinky či lívance. Některé marmelády, džemy nebo dokonce čatní se přidávají i k paštikám, grilovaným masům, sýrům nebo zelenině.
Další skupinu tvoří povidla, která bývají nejčastěji ze švestek, jablek nebo hrušek. Nejlepší recepty na povidla jsou zajisté od babiček.
Domácí slaninový džem – recept
Zní vám slaninový džem zvláštně? Ve skutečnosti se jedná o výbornou pochoutku, kterou...
Cibulové chutney
Cibulové chutney (nebo také cibulová marmeláda) zabere sice trochu času na přípravu, ale...
Marmelády k sýrům
Čatní, džemy, marmelády, aspiky, to vše se skvěle hodí k sýrům. Zvláště bezva je...
Recept na nejlepší meruňkový džem
Není nad vlastní čerstvý džem na opečeném italském chlebu. Příprava Příprava:...
Recept na domácí malinový džem
Pokud s výrobou džemů začínáte, je malinový džem vhodný pro začátek, protože je velmi...
Recept na malinový džem bez pektinu
Při výrobě džemu nepřidáte pektin a výsledek je úplně stejný, jako byste ho...
Domácí slaný karamel – jak udělat – recept
Domácí slaný karamel je lahodná pochoutka, kterou si můžete vychutnat různými způsoby....
Rybízová marmeláda – domácí recept – s mátou
Rybízová marmeláda je letní stálicí našich babiček a prababiček, téměř v každé...
Recept na jednoduchý slaný karamel
Domácí karamelová omáčka je tak jednoduchá, že už nikdy nebudete chtít tu kupovanou....
Snadný recept na malý borůvkový džem
Tento recept na borůvkový džem je jednoduchý a snadno se připravuje. Hlavní roli v něm...
Recept na „flexibilní“ džem
Využijte co nejvíce ovocných zásob a zkuste si vyrobit vlastní džem - výborná pomazánka...
Recept na domácí jahodovou polevu
Tato domácí jahodová poleva je plná čerstvé jahodové chuti. Podávejte ji studenou jako...
Recept na jahodové pyré
Toto jahodové pyré je plné zářivé bobulové chuti. Je ideální na posypání palačinek,...
Recept na snadný jahodový džem
Tento lahodný recept na jahodový džem je hotový za pouhých 30 minut a níže uvedené...
Francouzské toasty s arašídovým máslem
Není velkým tajemstvím, že jsem velkou milovnicí arašídového másla. Co možná známé...
Bezinky nade vše
Bezinky jsou dle mého názoru jedna z nejbáječnějších věcí na světě. Stačí mi k nim...
Klasické druhy cukroví – linecká kolečka, vanilkové a pařížské rohlíčky, marokánky
Náš epos o cukroví začneme klasickými druhy. Těmi, které nemohou na našem svátečním...
Srnčí svíčková – recept
Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...
Želé Jalapeños – recept
Tento recept na želé jalapeños pochází z kanadských Černých jezer. Výborný recept,...
Recept na rychlý borůvkový kompot
Tento snadný recept vám zabere jen asi 20 minut a hodí se jako sladká tečka po vydatném...
Recept na domácí jablečné želé
Podle tohoto receptu na jablečné želé připravíte tradiční a chutné domácí...
Šípková marmeláda s máslovým croissantem
Když se rozhodnete pustit do přípravy šípkové marmelády, a rozhodnete se, že ji uděláte...
Jahody vs. višně
Červen by se dal nazvat jahodovým měsícem. Šťavnaté červené plody na nás vykukují zpoza...
Mango vs. papája
Když kupujete mango, zaměřte se na to, aby byla slupka krásně hladká a beze skvrn. Dbejte na...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang