
Domácí slaninový džem – recept
Zní vám slaninový džem zvláštně? Ve skutečnosti se jedná o výbornou pochoutku, kterou...
Zavařeniny jsou nejlepším řešením, jak u některých potravin prodloužit trvanlivost a mít je tak při ruce i v zimních měsících, především u potravin, které nelze v zimě sehnat.
Zavařovat se dá téměř vše. Oblíbené jsou zavařeniny z ovoce, ať už v podobě marmelád, džemů či povidel nebo klasické kompoty. Ze zeleniny pak lze vyjmenovat například zavařené okurky, červená řepa, různá čatní nebo také domácí kečup z rajčat či jiné čalamády k masu.
Zavařit se dá také i maso, hotová jídla či polévky. V letních měsících, v sezóně hub, se zavařují houby.
K zavařování je nutný cukr, ocet a různé koření, aby bylo zajištěno prodloužení trvanlivosti potravin.
Domácí slaninový džem – recept
Zní vám slaninový džem zvláštně? Ve skutečnosti se jedná o výbornou pochoutku, kterou...
Cibulové chutney
Cibulové chutney (nebo také cibulová marmeláda) zabere sice trochu času na přípravu, ale...
Recept na zavařovanou rajčatovou salsu
Tato čerstvá rajčatová salsa s chilli, jalapeňos, cibulí a česnekem je ideální pro...
Nejlepší recept na nakládané okurky
Skvěle hodí k svačině nebo na sendviče. Konzervujte je na později ve vodní lázni nebo je...
Recept na rychle nakládané papriky
Naučte se připravit domácí, pikantní a sladké, gurmánské nakládané papriky jalapeño a...
Rychlý recept okurkové kimči
Tento recept na okurkové kimči je ochucen česnekem, rybí omáčkou a korejským chilli...
Nakládaná červená řepa – recept
Červenou řepu lze nakládat od podzimu až hluboce do zimy. Tak dlouho při...
Recept na malinový džem bez pektinu
Při výrobě džemu nepřidáte pektin a výsledek je úplně stejný, jako byste ho...
Rybízová marmeláda – domácí recept – s mátou
Rybízová marmeláda je letní stálicí našich babiček a prababiček, téměř v každé...
Rychlé kimchi – recept – pravé kimči a salát
Kimči je tradiční korejská příloha ze solené kvašené zeleniny. Je známé již stovky...
Domácí mandlové máslo – recept
Mandlové máslo může být krásně světlé krémové (nejpravděpodobněji je dělané z...
Domácí zvěřinová paštika ve skleničce
Rok od roku je snazší koupit kus zvěřinového masa i pro rodiny, kde neholdují myslivosti....
Recept na nejlepší kysané zelí
Vyzkoušejte nejjednodušší způsob přípravy klasického kysaného zelí. Tato kvašená...
Jak vyrobit rajčatový protlak – recept
Domácí rajčatový protlak je úplně jiný, a mnohem chutnější, než ten, který si můžete...
Recept na jahodové pyré
Toto jahodové pyré je plné zářivé bobulové chuti. Je ideální na posypání palačinek,...
Dokonalá domácí hořčice
Dělat si domácí hořčici je taková kuchařská frajeřinka. Dnes si můžete v obchodech...
Srnčí svíčková – recept
Svíčková je českou klasikou. Tento recept je od pana Václava Friče (restaurace Na Pekárně...
Želé Jalapeños – recept
Tento recept na želé jalapeños pochází z kanadských Černých jezer. Výborný recept,...
Recept na čatní ze zelených rajčat
Využijte rajčata na konci sezóny s tímto sladkým a octovým nálevem. Čatní se připravuje...
Slaná marmeláda z pálivých paprik – recept
Vyzkoušejte tento recept na lahodně pikantní pochoutku na krekrech se smetanovým sýrem....
Recept na jablečné pyré
Naučte se připravit lahodné domácí jablečné pyré. Podle chuti ho můžete přirozeně...
Recept na pomerančovou marmeládu
Vyzkoušejte tento recept na domácí pomerančovou marmeládu. Ingredience 800 g...
Přepuštěné máslo – zázrak jménem ghí
Uvědomila jsem si, že téměř ve všech receptech používám ghí jako samozřejmou surovinu,...
Vánoční džem
Džem vonící po Vánocích. Ani nepoznáte, že je bez rafinovaného cukru a klasického...
© 2025 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang