Tento recept na zapečený rýžový nákyp se podává teplý.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 1 hodina 30 minut
- Celkem: 1 hodina 35 minut
- Počet porcí: 10 porcí
Ingredience
- 1 šálek nevařené bílé rýže
- 2 šálky vody
- 3 rozšlehaná vejce
- 2 šálky mléka
- ½ šálku moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ lžičky soli
- ⅓ šálku rozinek
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
Postup
- Rýži vložte do hrnce a přidejte vodu.
- Přiveďte ji k varu.
- Snižte teplotu a vařte 25 až 30 minut.
- Předehřejte troubu na 165 °C.
- Ve velké míse smíchejte vejce, mléko, cukr, vanilkový extrakt a sůl.
- Vmíchejte uvařenou rýži a rozinky.
- Přeneste do zapékací misky.
- Pečte nezakryté v předehřáté troubě 30 minut.
- Pudink promíchejte a posypte muškátovým oříškem.
- Pokračujte v pečení asi 30 minut.