Ingredience
- 500 g pangasia
- 1 smetana nebo šlehačka na vaření
- sýr na strouhání
- 1 cibule
- drcený kmín
- olej
- sůl a pepř
- česnek
- petrželová nať
- citrónová kůra
- citronová šťáva
- grepová šťáva
- bobkový list
- koření na kuře
Postup
Připravíme si směs, kterou rybu potřeme: česnek rozdrtíme, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku, bobkový list, kmín, pepř, sůl, citronovou kůru, koření na kuře. Já používám hmořdíř a vše pořádně rozdrtím. Na pánvičce osmažíme do zlatova nadrobno nakrájenou cibuli a nasypeme ji na rybu, kterou jsme vložili do zapékací misky a potřeli směsí.
Zalijeme šťávou z citrusových plodů a necháme „naložit“ (dle chuti, stačí pár minut, ale já doporučuji tak hodinku). Mezitím si nastrouháme sýr a smícháme ho se smetanou či šlehačkou. Tuto směs pak nalijeme na rybu a vše vložíme do trouby na 30 minut zhruba při 200 °C.
Trochu jednodušší je varianta: rybu dáme do zapékací misky, posypeme ji kmínem a osolíme, přidáme petrželovou nať, zalijeme citrónovou šťávou a dáme na 30 minut péct.