Vyzkoušejte recept na tyto zapečené těstoviny s hovězím masem, fazolemi a sýrem. Část si uchovejte do mrazáku na později.
Ingredience
- 2 šálky (225 g) nevařených těstovin (kolínek)
- 900 g mletého hovězího masa
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 plechovky (410 g každá) nakrájených rajčat, nerozpuštěné
- 1 plechovka (450 g) ledvinových fazolí, propláchnutá a okapaná
- 1 plechovka (170 g) rajčatového protlaku
- 1 plechovka (115 g) nasekaných zelených chilli papriček, odkapaná
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 1 lžička chilli v prášku
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1/2 lžičky pepře
- 2 šálky rozdrobeného sýra Monterey Jack
- 2 papričky jalapeňos, zbavené semínek a nakrájené na kousky
Postup
- Uvařte kolínka podle návodu na obalu.
- Mezitím ve velkém hrnci vařte hovězí maso s cibulí na středním ohni a hovězí maso drobte, dokud nebude růžové. Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu. Nechte okapat. Vmíchejte dalších 8 přísad.
- Přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte nezakryté 10 minut. Sceďte těstoviny a vmíchejte je do hovězí směsi.
- Předehřejte troubu na 190 °C. Přeneste směs těstovin do dvou vymaštěných zapékacích misek.
- Posypte sýrem a papričkami jalapeňos. Přikryjte a pečte dalších 30 minut. Odkryjte a pečte, dokud se nevytvoří bublinky a neprohřeje se, asi o 10 minut déle.
- Podávejte 1 nákyp. Druhý nechte vychladnout; přikryjte a zmrazte až na 3 měsíce.
- Použití zmrazeného nákypu: Rozmrazte v chladničce na 8 hodin. Předehřejte troubu na 190 °C. 30 minut před pečením vyjměte z chladničky. Přikryjte a pečte, podle potřeby prodlužujte dobu pečení, aby se pokrm prohřál, 20-25 minut.