Nejlepší recept na zapečené zelené fazolky

FazoleHlavní jídlaSlané receptyZeleninová jídla

Tato verze receptu na zapečené fazolky může být na stole během chvilky díky pouhým 4 ingrediencím z vaší spižírny nebo lednice. Křehké zelené fazolky a křupavá cibule ve smetanové sýrové omáčce dělají z pokrmu ty nejlepší zapečené fazolky, jaké kdy připravíte.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Doba vaření: 15 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 plechovky zelených fazolek
  • 1 plechovka kondenzované houbové polévky
  • 1 šálek strouhaného sýru čedar
  • 1 plechovka smažené cibule

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 175 °C.
  2. Ve velké míse vhodné do mikrovlnné trouby smícháme zelené fazolky a kondenzovanou polévku, dokud se dobře nespojí. Mikrovlnnou troubu zapneme na nejvyšší výkon a ohříváme 3-5 minut, dokud není směs teplá.
  3. Do směsi zelených fazolek vmícháme polovinu šálku sýru čedar. V mikrovlnné troubě ohříváme na nejvyšší výkon další 2-3 minuty.
  4. Přendáme směs do zapékací mísy a rovnoměrně ji rozprostřeme po dně. Navrch posypeme smaženou cibulkou a poté posypeme zbývajícím sýrem čedar.
  5. Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a cibule nezhnědne.

Tipy

  1. Pokrm můžete ozdobit také rozdrobenou slaninou, osmaženými žampiony nebo česnekem, parmazánem a černým pepřem.
  2. Zbylé zapečené fazolky nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté jej pevně přikryjte skladovací fólií nebo přendejte do vzduchotěsné nádoby. Skladujte v lednici až 4 dny. Znovu ohřejte v troubě nebo mikrovlnné troubě.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang