Tato verze receptu na zapečené fazolky může být na stole během chvilky díky pouhým 4 ingrediencím z vaší spižírny nebo lednice. Křehké zelené fazolky a křupavá cibule ve smetanové sýrové omáčce dělají z pokrmu ty nejlepší zapečené fazolky, jaké kdy připravíte.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Doba vaření: 15 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 plechovky zelených fazolek
- 1 plechovka kondenzované houbové polévky
- 1 šálek strouhaného sýru čedar
- 1 plechovka smažené cibule
Postup
- Předehřejeme troubu na 175 °C.
- Ve velké míse vhodné do mikrovlnné trouby smícháme zelené fazolky a kondenzovanou polévku, dokud se dobře nespojí. Mikrovlnnou troubu zapneme na nejvyšší výkon a ohříváme 3-5 minut, dokud není směs teplá.
- Do směsi zelených fazolek vmícháme polovinu šálku sýru čedar. V mikrovlnné troubě ohříváme na nejvyšší výkon další 2-3 minuty.
- Přendáme směs do zapékací mísy a rovnoměrně ji rozprostřeme po dně. Navrch posypeme smaženou cibulkou a poté posypeme zbývajícím sýrem čedar.
- Pečeme v předehřáté troubě asi 10 minut, dokud se sýr nerozpustí a cibule nezhnědne.
Tipy
- Pokrm můžete ozdobit také rozdrobenou slaninou, osmaženými žampiony nebo česnekem, parmazánem a černým pepřem.
- Zbylé zapečené fazolky nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté jej pevně přikryjte skladovací fólií nebo přendejte do vzduchotěsné nádoby. Skladujte v lednici až 4 dny. Znovu ohřejte v troubě nebo mikrovlnné troubě.