Vytvořte si pokrm z těstovin tortellini a spousty rozpečeného sýra.
Ingredience
- olivový olej
- 450 ml omáčky marinara
- 75 g sýra mascarpone
- 55 g nasekaných lístků čerstvé italské petrželky
- 2 lžičky nasekaných čerstvých tymiánových lístků
- 400 g sýrových tortellini
- 55 g uzené mozzarelly nakrájené na tenké plátky
- 55 g čerstvě nastrouhaného parmezánu
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Lehce vymažte olejem zapékací misku.
- Ve velké míse prošlehejte omáčku, sýr mascarpone, petrželku a tymián a promíchejte je.
- Tortellini uvařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou doměkka, asi 2 minuty. Nechte je okapat.
- Přidejte tortellini do omáčky a promíchejte.
- Směs tortellini přeneste do připravené zapékací misky. Směs posypte uzenou mozzarellou a parmazánem.
- Přikryjte a pečte, dokud omáčka nezačne bublat a sýry na povrchu se nerozpustí, asi 30 minut.