těstoviny plněné masem

Vytvořte si pokrm z těstovin tortellini a spousty rozpečeného sýra.

Ingredience

  • olivový olej
  • 450 ml omáčky marinara
  • 75 g sýra mascarpone
  • 55 g nasekaných lístků čerstvé italské petrželky
  • 2 lžičky nasekaných čerstvých tymiánových lístků
  • 400 g sýrových tortellini
  • 55 g uzené mozzarelly nakrájené na tenké plátky
  • 55 g čerstvě nastrouhaného parmezánu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Lehce vymažte olejem zapékací misku.
  2. Ve velké míse prošlehejte omáčku, sýr mascarpone, petrželku a tymián a promíchejte je.
  3. Tortellini uvařte ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou doměkka, asi 2 minuty. Nechte je okapat.
  4. Přidejte tortellini do omáčky a promíchejte.
  5. Směs tortellini přeneste do připravené zapékací misky. Směs posypte uzenou mozzarellou a parmazánem.
  6. Přikryjte a pečte, dokud omáčka nezačne bublat a sýry na povrchu se nerozpustí, asi 30 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang