Těstoviny s tuňákem a zeleninou připravíte za necelých 30 minut. Chuťově připomínají oblíbené lasagne. 

Ingredience

  • 250 g těstovin podle vlastního výběru
  • 1 červená paprika
  • 1 tuňák v konzervě
  • 1 malá cibulka
  • 100 g čerstvého špenátu
  • parmezán podle chuti
  • sójová smetana
  • olivový olej
  • mleté nové koření
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů C.
  2. Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a dáme do větší misky.
  3. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibulku a česnek, přidáme nakrájajenou červenou papriku, osolíme, okořeníme mletým novým kořením a restujeme cca 5 minut.
  4. Přidáme nakrájený čerstvý špenát a restujeme další cca 3 minuty.
  5. Směs odstavíme, přidáme k těstovinám, zalijeme sójovou smetanou a promícháme.
  6. Nádobu na pečení vymažeme olejem, vylijeme do ní celou směs, posypeme nastrouhaným parmezánem a ve vyhřáté troubě zapečeme dozlatova.
  7. Podáváme vychlazené např. se zeleninovým salátem.

Zdravotní účinky špenátu

  • udržuje oči a kosti zdravé
  • pomáhá při trávení a zácpě
  • vyplavuje toxiny z tlustého střeva
  • jeho pravidelná konzumace udržuje pokožku zdravou

Zdravotní účinky papriky

  • pomáhají při hubnutí
  • snižuje hladinu cholesterolu
  • díky vitamínu C pomáhá udržovat imunitní systém silný
  • snižují riziko rakoviny prsou

Zdravotní účinky parmezánu

  • je zdrojem vápníku, který udržuje kosti zdravé
  • díky vitamínu A udržuje pokožku a zuby zdravé
  • je vhodný zejména pro děti a mladistvé
  • je vhodný pro ty, jejichž organizmus netoleruje laktózu = mléčný cukr

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang