Těstoviny s tuňákem a zeleninou připravíte za necelých 30 minut. Chuťově připomínají oblíbené lasagne.
Ingredience
- 250 g těstovin podle vlastního výběru
- 1 červená paprika
- 1 tuňák v konzervě
- 1 malá cibulka
- 100 g čerstvého špenátu
- parmezán podle chuti
- sójová smetana
- olivový olej
- mleté nové koření
- 1 stroužek česneku
- sůl
Postup
- Troubu si předehřejeme na 200 stupňů C.
- Těstoviny uvaříme v osolené vodě, scedíme a dáme do větší misky.
- Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibulku a česnek, přidáme nakrájajenou červenou papriku, osolíme, okořeníme mletým novým kořením a restujeme cca 5 minut.
- Přidáme nakrájený čerstvý špenát a restujeme další cca 3 minuty.
- Směs odstavíme, přidáme k těstovinám, zalijeme sójovou smetanou a promícháme.
- Nádobu na pečení vymažeme olejem, vylijeme do ní celou směs, posypeme nastrouhaným parmezánem a ve vyhřáté troubě zapečeme dozlatova.
- Podáváme vychlazené např. se zeleninovým salátem.
Zdravotní účinky špenátu
- udržuje oči a kosti zdravé
- pomáhá při trávení a zácpě
- vyplavuje toxiny z tlustého střeva
- jeho pravidelná konzumace udržuje pokožku zdravou
Zdravotní účinky papriky
- pomáhají při hubnutí
- snižuje hladinu cholesterolu
- díky vitamínu C pomáhá udržovat imunitní systém silný
- snižují riziko rakoviny prsou
Zdravotní účinky parmezánu
- je zdrojem vápníku, který udržuje kosti zdravé
- díky vitamínu A udržuje pokožku a zuby zdravé
- je vhodný zejména pro děti a mladistvé
- je vhodný pro ty, jejichž organizmus netoleruje laktózu = mléčný cukr