Připravte si tuto levnou pochoutku z běžně dostupných ingrediencí, tuňáka z konzervy a kukuřice.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience jsou určeny pro 6 porcí.
Ingredience
- 600 g těstovin rigatoni
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 600 ml mléka
- 250 g silného čedaru, nastrouhaného
- 2 x 160 g konzerva tuňáka
- 330 g plechovka kukuřice
- velká hrst nasekané petrželky
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Těstoviny vařte o 2 minuty kratší dobu, než je uvedeno na obalu. Omáčku připravíme tak, že v hrnci rozpustíme máslo a vmícháme mouku. Vařte 1 minutu a pak postupně přilévejte mléko, abyste získali hustou bílou omáčku. Odstavte z ohně a vmíchejte vše kromě hrsti sýra.
Těstoviny scedíme, smícháme s bílou omáčkou, tuňákem, kukuřicí a petrželkou a dochutíme. Přendejte je do zapékací misky a posypte zbytkem strouhaného sýra. Pečte 15-20 minut, dokud sýr na povrchu nezezlátne a nezačne hnědnout.
Výživové hodnoty – na jednu porci
- 752 kalorií
- 26 g tuku
- 15 g nasycených mastných kyselin
- 99 g sacharidů
- 12 g cukrů
- 4 g vlákniny
- 37 g bílkovin
- 1,43 g soli