Recept na zapečené těstoviny s feferonkami

Domácí těstovinyHlavní jídlaŠpagetyTěstovinyZapečené těstoviny

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Doba vaření: 20 minut
  • Obtížnost: Snadné
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 340 g středně velkých těstovin
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 malá cibule nakrájená na kostičky
  • 1 středně velká zelená paprika nakrájená na kostičky
  • 340 g italské klobásy (sladké nebo pikantní) s vyjmutým střívkem
  • 700 ml domácí nebo koupené rajčatové omáčky
  • 110 g nakrájených feferonek
  • 340 g strouhané mozzarelly

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 230 °C.
  2. Přivedeme k varu velký hrnec s osolenou vodou. Přidáme těstoviny a uvaříme je al dente podle návodu na obalu. Těstoviny scedíme a dáme stranou.
  3. Zatímco se těstoviny vaří, přidáme do velkého hrnce na středně nízkou teplotu olivový olej. Jakmile se olej zahřeje, přidáme cibuli, papriku, špetku soli a pepře a za stálého míchání vaříme zhruba 8 minut, dokud cibule nezprůsvitní. Přidáme klobásu a vaříme asi 10 minut, dokud nezhnědne a nebude propečená.
  4. Snížíme teplotu na minimum, přidáme rajčatovou omáčku, poté do hrnce přidáme uvařené těstoviny a polovinu feferonek a promícháme.
  5. Polovinu těstovin přendáme do zapékací mísy, posypeme polovinou mozzarelly, přidáme zbývající těstoviny, poté opět zbývající mozzarellu a nakonec zbývající feferonky.
  6. Těstoviny zapékáme asi 15 minut, dokud se sýr nerozpustí. Zapečené těstoviny vyndáme z trouby a podáváme.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang