Příprava
- Příprava: 15 minut
- Doba vaření: 20 minut
- Obtížnost: Snadné
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 340 g středně velkých těstovin
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule nakrájená na kostičky
- 1 středně velká zelená paprika nakrájená na kostičky
- 340 g italské klobásy (sladké nebo pikantní) s vyjmutým střívkem
- 700 ml domácí nebo koupené rajčatové omáčky
- 110 g nakrájených feferonek
- 340 g strouhané mozzarelly
Postup
- Předehřejeme troubu na 230 °C.
- Přivedeme k varu velký hrnec s osolenou vodou. Přidáme těstoviny a uvaříme je al dente podle návodu na obalu. Těstoviny scedíme a dáme stranou.
- Zatímco se těstoviny vaří, přidáme do velkého hrnce na středně nízkou teplotu olivový olej. Jakmile se olej zahřeje, přidáme cibuli, papriku, špetku soli a pepře a za stálého míchání vaříme zhruba 8 minut, dokud cibule nezprůsvitní. Přidáme klobásu a vaříme asi 10 minut, dokud nezhnědne a nebude propečená.
- Snížíme teplotu na minimum, přidáme rajčatovou omáčku, poté do hrnce přidáme uvařené těstoviny a polovinu feferonek a promícháme.
- Polovinu těstovin přendáme do zapékací mísy, posypeme polovinou mozzarelly, přidáme zbývající těstoviny, poté opět zbývající mozzarellu a nakonec zbývající feferonky.
- Těstoviny zapékáme asi 15 minut, dokud se sýr nerozpustí. Zapečené těstoviny vyndáme z trouby a podáváme.