Ingredience
- 1 balení špaget
- 1 kg mletého hovězího masa
- 1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
- 1 sklenice rajčatové omáčky na těstoviny
- 1/2 čajové lžičky soli
- 2 velká vejce
- 1/3 šálku strouhaného parmezánu
- 5 lžic rozpuštěného másla
- 2 šálky sýru cottage
- 4 šálky strouhané mozzarelly
- nasekaná čerstvá bazalka, volitelně
Postup
- Předehřejte troubu na 350 °C.
- Špagety uvařte podle návodu na obalu, aby byly al dente.
- Mezitím na velké pánvi osmahněte hovězí maso a cibuli na středním ohni, dokud hovězí maso nezrůžoví a cibule nezměkne.
- Vmíchejte k masu omáčku na těstoviny, osolte a dejte stranou.
- Ve velké míse rozšlehejte vejce, parmazán a máslo. Špagety slijte, přidejte je do vaječné směsi a promíchejte.
- Polovinu špagetové směsi vložte do vymazané zapékací mísy. Navrch dejte polovinu sýru cottage, masovou omáčku a mozzarellu. Vrstvy opakujte.
- Zapékací misku přikryjte a pečte 40 minut.
- Poté odklopte a pečte ještě 20–25 minut.
- Před podáváním omáčky na špagety nechte 15 minut stát. V případě chuti posypte bazalkou.