Recept na zapečené kuře s medovo hořčičnou omáčkou

Hlavní jídlaKuřecí masoOmáčkySlané receptyZapečené brambory
zapecne-kure-s-medovo-horcicnou-omackou

Kuře se zeleninou na medové hořčici je pikantní obměnou klasické večeře s masem a bramborami, která se připravuje v jedné pánvi, a představuje tak velmi snadnou a zdravou večeři na všední večer.

Ingredience

  • 1/2 šálku dijonské hořčice
  • 1/2 šálku medu
  • 1 a 1/2 lžičky mořské soli
  • 1 lžíce jablečného octa (volitelně)
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 velké šalotky, nahrubo nasekané
  • 450 g brambor
  • 2 větvičky rozmarýnu, stonky odstraněny, listy nasekány
  • 220 g lb zelených fazolek, omytých a ořezaných
  • 900 g kuřecích prsou bez kůže a kostí

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Připravte medovo-hořčičnou omáčku. V malé misce smíchejte dijonskou hořčici, med, 1/2 lžičky soli, jablečný ocet a papriku. Míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
  3. Kuřecí prsa ochuťte zbývající 1 lžičkou soli a pepřem.
  4. Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středně vysoké teplotě. Když se olej leskne, opečte kuřecí prsa dozlatova, asi 3 minuty z každé strany. Kuře vyjměte z pánve na talíř.
  5. Do pekáče přidejte šalotku a brambory spolu se zbývajícím olivovým olejem a promíchejte. Posypte brambory rozmarýnem a vložte je na 15 minut do trouby odkryté.
  6. Vyjměte pekáč z trouby. Kuřecí maso (spolu s případnou šťávou z talíře) a zelené fazolky vložte do uvařených brambor v pekáči. Pokračujte v pečení dalších 15 minut.
  7. Vyjměte pánev z trouby a přelijte kuře, zelené fazolky a brambory omáčkou a promíchejte. Pečte ještě 10-15 minut nebo dokud kuře nedosáhne teploty 74 °C pomocí vnitřního teploměru.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang