Recept na zapečené hovězí mleté maso

Hlavní jídlaHovězí masoMaso
zapecene-hovezi-mlete-maso

Připravte si toto rychlé a chutné jídlo jako večeři v pracovní dny, kdy nemáte tolik času.

Ingredience

  • Olivový olej
  • 1 kg extra libového mletého hovězího masa
  • 1 lžička jemné mořské soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička sušené cibule
  • ¼ lžičky kajenského pepře
  • 110 g smetanového sýra se sníženým obsahem tuku nakrájeného na kostičky
  • 1 hrnek strouhaného čedaru
  • 2 lžíce nasekané petrželky na ozdobu

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Zapékací misku lehce vymažte olivovým olejem a dejte ji stranou.
  2. Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem na středně vysoké teplotě. Lehce ji postříkejte olivovým olejem.
  3. Na pánev přidejte mleté hovězí maso. Za stálého míchání a rozbíjení masa na malé kousky vařte, dokud maso nebude hotové, asi 5 minut. Hovězí maso slijte a vraťte zpět na pánev.
  4. Snižte teplotu. Do hovězího masa vmíchejte sůl, pepř, sušený česnek a cibuli a kajenský pepř a poté pomalu a vmíchejte smetanový sýr, dokud se zcela nerozpustí a nezapracuje.
  5. Vypněte oheň a do hovězí směsi vmíchejte ½ hrnku čedaru. Směs přeneste do připravené zapékací misky. Posypte zbývajícím ½ hrnkem čedaru.
  6. Zapékejte, dokud se sýr nerozpustí, asi 10 minut. Ozdobte petrželkou a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang