Připravte si toto rychlé a chutné jídlo jako večeři v pracovní dny, kdy nemáte tolik času.
Ingredience
- Olivový olej
- 1 kg extra libového mletého hovězího masa
- 1 lžička jemné mořské soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžička sušené cibule
- ¼ lžičky kajenského pepře
- 110 g smetanového sýra se sníženým obsahem tuku nakrájeného na kostičky
- 1 hrnek strouhaného čedaru
- 2 lžíce nasekané petrželky na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Zapékací misku lehce vymažte olivovým olejem a dejte ji stranou.
- Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem na středně vysoké teplotě. Lehce ji postříkejte olivovým olejem.
- Na pánev přidejte mleté hovězí maso. Za stálého míchání a rozbíjení masa na malé kousky vařte, dokud maso nebude hotové, asi 5 minut. Hovězí maso slijte a vraťte zpět na pánev.
- Snižte teplotu. Do hovězího masa vmíchejte sůl, pepř, sušený česnek a cibuli a kajenský pepř a poté pomalu a vmíchejte smetanový sýr, dokud se zcela nerozpustí a nezapracuje.
- Vypněte oheň a do hovězí směsi vmíchejte ½ hrnku čedaru. Směs přeneste do připravené zapékací misky. Posypte zbývajícím ½ hrnkem čedaru.
- Zapékejte, dokud se sýr nerozpustí, asi 10 minut. Ozdobte petrželkou a podávejte.