Tento recept s klobásou a bramborami je italskou klasikou a připravíte ho během hodiny.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 1 hodina
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 kg italských klobás, nakrájených na kousky
- ¼ šálku olivového oleje
- 4 velké brambory, oloupané a nakrájené na silné plátky
- 2 velké zelené papriky, zbavené semínek a nakrájené na klínky
- 2 velké červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na klínky
- 3 velké cibule nakrájené na klínky
- ½ šálku bílého vína
- ½ šálku kuřecího vývaru
- 1 lžička italského koření
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte 2 lžičky olivového oleje a 5 až 10 minut opékejte a míchejte klobásu, dokud nezhnědne.
- Uvařenou klobásu přendejte do velké zapékací misky.
- Do pánve nalijte 1/4 šálku olivového oleje a za občasného míchání vařte brambory, dokud nezhnědnou, asi 10 minut.
- Brambory přendejte do zapékací mísy a nechte v pánvi trochu oleje.
- V rozpálené pánvi vařte a míchejte zelenou a červenou papriku a cibuli, dokud nezačnou měknout, asi 5 minut.
- Přidejte zeleninu do zapékací misky.
- Zeleninu a klobásu zalijte vínem a kuřecím vývarem a posypte italským kořením, solí a pepřem.
- Jemně promíchejte klobásu, brambory a zeleninu.
- Pečte v předehřáté troubě 20 až 25 minut, dokud jídlo není horké a nevytvoří se bublinky.
- Podávejte horké.
Zapečené brambory se špenátem jsou rovněž vhodný kulinářský nápad na další dny.