Rychlý a snadný recept na vynikající zapečené bramborové plátky.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 40 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 středně velké brambory na pečení, nakrájené na plátky silné 1/8 palce
- ⅛ lžička česnekového prášku
- ⅛ lžička mletého černého pepře
- ⅛ lžička celerového semínka
- ⅛ lžička papriky
- 1 špetka kajenského pepře
- 1 špetka soli
- 4 lžíce olivového oleje nebo více podle potřeby
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Do sáčku se zipem vložte brambory, česnekový prášek, černý pepř, celerové semínko, papriku, kajenský pepř a sůl.
- Protřepejte, aby se rovnoměrně obalily.
- Celý obsah sáčku vysypte na velký plech a rovnoměrně rozprostřete. Pokapejte olivovým olejem.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud brambory nedosáhnou požadované křupavosti, často je otáčejte, aby rovnoměrně zhnědly, 40 až 45 minut.
- Vyjměte z trouby. Nechte mírně vychladnout a přelijte je do servírovací misky.