Recept na zapečenou ovesnou kaši

Sladká jídlaSladké kašeSnídaně
pexels-monserrat-soldu-2310553

Tento jednoduchý recept, který se skládá z několika zdravých ingrediencí, je hotový v jedné misce a zasytí vás na celé dopoledne.

Ingredience

  • 1 a 3/4 šálku (420 ml) mléka
  • 2 velká vejce
  • 1/2 šálku (120 ml) javorového sirupu
  • 1/4 šálku (60 g) másla, rozpuštěného a mírně vychlazeného
  • 1/4 šálku (60 g) neslazeného jablečného pyré nebo rozmačkaného banánu
  • 3 šálky (240 g) celých ovesných vloček
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička čistého vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 a 1/2 šálku rozmixovaných bobulí, čerstvých nebo mražených (nerozmrazujte)
  • volitelně na posypání: ořechy (1/2 šálku nasekaných vlašských nebo pekanových ořechů)

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C. Formu postříkejte nepřilnavým sprejem.
  2. Všechny přísady prošlehejte v jedné velké míse. Nalijte je do připravené formy na pečení. V případě potřeby posypte ořechy (nebo je vmíchejte do ovesné kaše). Pečte přibližně 35 minut, čímž získáte měkkou ovesnou kaši.
  3. Pro sušší a pevnější pečenou ovesnou kaši pečte, dokud střed neztuhne.
  4. Před podáváním nechte 5 minut vychladnout. Můžete podávat s jogurtem, je-li to žádoucí. Zbytky těsně přikryjte a uchovávejte v chladničce až 1 týden.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang