Recept na zapečenou klobásu a vejce

Hlavní jídlaMasoUzeninyVepřové maso
Zapečené vejce s klobásou

Tento recept na zapékanou klobásu a vejce je dokonalou kombinací vajec, klobásy, chleba a sýra. Je křehký a lahodný a rodině chutná.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 50 minut
  • Přídavný čas: 8 hodin 30 minut
  • Celkem: 9 hodin 35 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 450 g velké vepřové klobásy
  • 8 velkých vajec
  • 2 a ½ šálku mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mleté hořčice
  • 6 plátků bílého chleba nakrájených na menší kostky
  • 1 šálek strouhaného sýra čedar
  • sprej na vaření

Postup

  1. Rozpalte velkou pánev na středním plameni a vmíchejte klobásu.
  2. Vařte a míchejte, dokud se klobása nerozpadne, rovnoměrně nezhnědne a nezrůžoví, asi 10 minut.
  3. Slijte vodu a zbavte se přebytečného tuku.
  4. Ve velké míse rozšlehejte vejce; vmíchejte mléko, sůl a hořčici.
  5. Do vaječné směsi vmíchejte kostky chleba, sýr čedar a klobásu.
  6. Nalijte do lehce vymazané zapékací misky o rozměrech 18 x 28 cm.
  7. Přikryjte a dejte do chladničky na 8 hodin až přes noc.
  8. Předehřejte troubu na 175 °C.
  9. 30 minut před pečením vyjměte pekáč z chladničky.
  10. Pečte v předehřáté troubě, dokud nůž zapíchnutý blízko středu nevyjde čistý, asi 40 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang