Tento recept na zapékanou klobásu a vejce je dokonalou kombinací vajec, klobásy, chleba a sýra. Je křehký a lahodný a rodině chutná.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 50 minut
- Přídavný čas: 8 hodin 30 minut
- Celkem: 9 hodin 35 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 450 g velké vepřové klobásy
- 8 velkých vajec
- 2 a ½ šálku mléka
- 1 lžička soli
- 1 lžička mleté hořčice
- 6 plátků bílého chleba nakrájených na menší kostky
- 1 šálek strouhaného sýra čedar
- sprej na vaření
Postup
- Rozpalte velkou pánev na středním plameni a vmíchejte klobásu.
- Vařte a míchejte, dokud se klobása nerozpadne, rovnoměrně nezhnědne a nezrůžoví, asi 10 minut.
- Slijte vodu a zbavte se přebytečného tuku.
- Ve velké míse rozšlehejte vejce; vmíchejte mléko, sůl a hořčici.
- Do vaječné směsi vmíchejte kostky chleba, sýr čedar a klobásu.
- Nalijte do lehce vymazané zapékací misky o rozměrech 18 x 28 cm.
- Přikryjte a dejte do chladničky na 8 hodin až přes noc.
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- 30 minut před pečením vyjměte pekáč z chladničky.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud nůž zapíchnutý blízko středu nevyjde čistý, asi 40 minut.