Zapečená jarní cibulka s cereální kaiserkou je výborná jednoduchá svačina. Podávat se však může i jako příloha a pro ty, kteří neradi velká jídla, vystačí i jako hlavní chod.
Budete potřebovat:
Kaiserka cereální: Vícezrnné pečivo obohacené o len, slunečnici, otruby a praženou ječnou sladovou mouku. s typickou ražbou na povrchu. Posypané směsí lnu a sezamu.
- 2 cereální kaiserky
- 1–2 svazky jarní cibulky
- 50 g sýra Gran Moravia
- hrst vlašských ořechů
- 2–3 lžíce olivového oleje
- 1 lžičku hnědého cukru
- sůl a pepř
Předehřejte troubu na 200 stupňů. Cibulky omyjte, osušte, odřízněte kořínky a většinu zelené části. Promíchejte s olejem, cukrem, solí a pepřem. Cereální kaiserku a vlašské ořechy rozmixujte na hrubší strouhanku a smíchejte s nastrouhaným sýrem.
Posypte cibulky a krátce zapečte v troubě. Vegetariánům podávejte s bramborami a salátem jako hlavní jídlo, ostatním jako chutnou přílohu k masu.