Borůvkový croissant s javorovým sirupem

DezertySirupySladká jídlaSladké pečivoSnackySnídaně

Cukr, cukr, kam se podíváš, všude samý cukr. Hrozba cukrem se začíná podobat varováním na krabičkách cigaret. Cukr nás prý zabíjí. Na škodlivosti bílého rafinovaného cukru se vzácně shodnou už i odborníci. Je určitě užitečné ho omezit, co ale s přirozenou chutí na sladké?

Slaďte s mírou, používejte přírodní sladidla, ale hlavně se příliš nestresujte. Když po půldni běhání po lese přinesete konvičku borůvek, zasloužíte si odměnu. A jako zdravější alternativu bílého cukru použijte třeba javorový sirup.

Kromě sacharózy obsahuje i látky pro organizmus prospěšné, třeba vápník, hořčík a železo, také velké množství aminokyselin. Ale hlavně je chutný a s borůvkami krásně ladí. A borůvky se řadí mezi naše zdraví nejprospěšnější ovoce, takže máme velkou omluvu pro chutný borůvkový croissant.

Pro dva usilovné sběrače budeme potřebovat:

4206113_section-300x207-8384066

Máslový croissant je klasický francouzský croissant s výraznou máslovou chutí a vůní.

  • borůvky
  • 2 máslové croissanty
  • 80 g mascarpone
  • 2 lžičky javorového sirupu + trošku na zakápnutí
  • mátu na ozdobu

Mascarpone smíchejte s javorovým sirupem, potřete rozpůlený croissant a štědře posypejte borůvkami. Zakápněte ještě trochou sirupu, ozdobte mátou a podávejte.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang