Připravte si omeletu podle našeho jednoduchého receptu a přidejte náplň podle vlastního výběru – oblíbený je strouhaný sýr, šunka, čerstvé bylinky, houby nebo třeba uzený losos.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 10 minut
Ingredience
- 3 rozšlehaná vejce
- 1 lžička slunečnicového oleje
- 1 lžička másla
Postup
- Rozšlehaná vejce dobře osolte a opepřete. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej a máslo na středně nízké teplotě, dokud se máslo nerozpustí a nezpění.
- Nalijte vejce na pánev, mírně ji nakloňte z jedné strany na druhou, aby se vejce mohla vířit a zcela pokrýt povrch pánve. Směs nechte asi 20 sekund vařit a poté stěrkou vyškrábněte uprostřed čáru.
- Znovu pánev nakloňte, aby se opět naplnila tekutým vejcem. Postup opakujte ještě jednou nebo dvakrát, dokud vejce neztuhne.
- V této fázi můžete omeletu naplnit čímkoli, co máte rádi – dobře se hodí strouhaný sýr, plátky šunky, čerstvé bylinky, smažené houby nebo uzený losos. Náplň rozprostřete na horní část omelety a stěrkou omeletu opatrně přeložte napůl. Přesuňte na talíř a podávejte.